• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

15.01.2026, 03:01

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Zapojení dřevostavby,mám vhodné vodiče ?

Started by matecha.mirek, 14.09.2015, 22:35

previous topic - next topic

matecha.mirek

14.09.2015, 22:35 Last Edit: 15.09.2015, 10:10 by Miroslav Minařík
Moderátor: Zadání není v souladu s místními pravidly diskuse.

Zdravím vás pánové a dámy.

Postavil jsem si malou dřevěnou dílnu a měl jsem slíbené od známého elektrikáře, že mi zapojí co potřebuji a pak mi udělá revizi. Už půl rok se k ničemu nemá a tak začínám pomalu natahovat kabely a připravovat si místa kde budou zásuvky světla a tak.

1. V dílně bude svítit maximálně 4 x světlo ( dohromady 200W - zářivky )
2. Chci mít vevnitř nejméně dvanáct zásuvek 220V, žádnou 380V.
 na zásuvkách připojené ruční nářadí, rychlovarná konvice a možná lednice, nabíječky k        vrtačkám, nabíječky k telefonu, rádio.
3. Dále venkovní LED světlo (20W) s IP44 zapojení na vypínač (ip 44) a 2 venkovní zásuvky (ip44) na jeden jistič. ( na těchto zásuvkách zapojím ruční nářadí popřípadě vysavač)

Jiný známý elektrikář mi poradil ať si na světla připravím CYKY 3*1,5 6A jistič a na zásuvky CYKY 3*1,5 jistič 16A. Pak mi říkal že na přivedení proudu mi bude stačit CYKY 5*2,5. (Prý pokud bych v budoucnu chtěl použít 3f zásuvku. Rozhodně to nemám v plánu.

Samozřejmě chci mít rozvaděč extra na dílnu a to s elektroměrem z rodinných důvodů ( elektroměr 1*DIN a chránič.

Více je na obrázku.

Moje otázka zní, zda jsou průměry vodičů, hodnoty jističů a namyšlené zapojení dostačující.
Dále bych se chtěl poptat, na kolik vyjde revize v takové to dílně.

... moc za odpovědi.