• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Když mám fázová napětí a světla blikájí znamená to, že je něco s PEN vodičem?

Started by chinook, 15.09.2015, 19:37

previous topic - next topic

Jiří Schwarz

Quote from: Pavel Horský on 16.09.2015, 15:43
...
Hlavně, že je porucha odstraněna a vy můžete opět v klidu svítit bez blikání. To jsem rád.

Z jistého pohledu je to pravda.
Ale já jako velkej rejpal bych si dovolil z jiného pohledu tvrdit, že jeden "blbej spoj" asi nebude jediným problémem a že by nebylo vůbec zbytečné nechat si udělat nějakou kontrolu elektroinstalace někým, kdo má "lepší vybavení".
Ono takové měření izolačních stavů a především  impedance smyčky někdy napoví dost ještě dříve, než se něco pokazí...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Jaroslav Molák

A musím se jenom připojit se svojí zkušeností elektrikáře, revizního technika a se vzděláním.
váš elektrikář na vás působil možná dobře, jak jinak, když odhalil příčinu.
Kdoví, kde bude ještě další porucha?
Já dříve jako "lídr" přes revize na železnici na Moravě, měl na starosti cca 400 elektrikářů, které jsem i školil, osobně skoro všechny znal z provozu, ale Vašeho bych dnes nezaměstnal, když říká, že mu stačí vadaska. Takový zná moc málo z řemesla.
Jeden a půl hodiny je moc dlouhá doba. Už před čtyřiceti léty existovaly přístroje na odhalení takových banálních poruch (Mášova souprava) a elektrikář, který říká, že mu stačí vadaska (jinému prý nevěří, já říkám, že  z elektriky toho moc neví) a žárovka se před Vámi snad hájí jak je dobrý.
Proto přece existují měřící přístroje, kterými se odhalí záležitosti, skryté běžnému kutilovi.
Ale dnes přece umí hodně kutilů i elektriku.
Hezký den Jarek

Libor Klíma

Jj máte pravdu, taky bych raději někoho kdo má měřící přístroj. Také moc nemám tyto lidi rád co nerozumí teorii, ale umí praxi. Ono to totiž samozřejmě svítilo, když přišel on. A určitě by bylo lepší změřit nějakou impedanci pak závadu odstranit a změřit impedanci znovu ať si jsme jisti, že to bylo ono. Takhe si to můžeme pouze myslet.

Patrik Mlynar

To bol "cudny motany spoj" v jednej krabici. V akom stave je asi zvysok instalacie ?
Svetlo aspon blika, ale taka varna konvica alebo zehlicka v zasuvke, ta moze len dlhsie hriat vodu a na problem sa pride, az ked sa objavi dym ... Dostali ste nieco ako prve varovanie.

Vyriesilo sa to na sposob, ked choremu s metastazami rakoviny uspesne vyriesia plesen medzi prstami.
Miestny elektrotaliban zacne citovat svate normy  ....