• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

13.01.2026, 00:09

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Proč svítidla Ecolite Ganys osazené lineární trubicí A s EP poblikávají?

Started by Mirek Čech, 26.05.2016, 17:12

previous topic - next topic

Mirek Čech

V kuchyni mám použity svítidla Ecolite Ganys osazené lineární trubicí s elektronickým předřadníkem.
Včera večer jsem si všiml že světla jakoby měly snahu nastartovat ale jen z lehka.
Nikdy jsem si toho nevšiml až včera.
Svítidla jsou dvě napájeny z jedné fáze a tak jak mají být tj všemi 3mi vodiči.
Setkal se s tím už někdo?
A nezdá se mi že by byly načnuté obě světla najednou.
Mirek

Vít Rotrekl

Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Mirek Čech

Ne e každý kousek má svůj kolébkový vypínač přímo na svítidle
Mirek

Vít Rotrekl

Mozna je to blbost, ale nemohlo by to delat, ze ten spinac zapina vodic N? Faze by sla do predradniku porad a pres neco by se predradnik nabijel, a zkusil pak zapalit oblouk v trubici...
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Mirek Čech

Quote from: Vít Rotrekl on 26.05.2016, 21:47
Mozna je to blbost, ale nemohlo by to delat, ze ten spinac zapina vodic N? Faze by sla do predradniku porad a pres neco by se predradnik nabijel, a zkusil pak zapalit oblouk v trubici...

Taky mě to napadlo dneska to prověřím je to možné
Mirek

Mirek Čech

Quote from: Mirek Čech on 26.05.2016, 21:26
Ne e každý kousek má svůj kolébkový vypínač přímo na svítidle

Takže nový poznatek zapoměl jsme doplnit na počátku že ty svítidla jsou 2 jedno 90 a druhé 60 cm.Dneska jsem odpojil tu 6é tu a nahradil ji 90 tkou a problikávání zmizelo.JInak obě mají vypínač na L vodiči.
Mirek