• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

11.01.2026, 01:08

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Ví někdo podrobnosti o významných změnách u ČEZ?

Started by Pavel Horský, 10.09.2016, 07:37

previous topic - next topic

Radim Strycharski

Co se týče toho formuláře, tak nevidím nějakou změnu. Jak ve starém, tak v novém je připuštěna možnost místo formuláře přiložit revizní zprávu. I když je pravda, že některé dámy za přepážkou striktně vyžadují formulář  (zle)  Jednou dokonce s odůvodněním, že v revizní zprávě se nelze snadno orientovat.

Quote from: Pavel Horský on 10.09.2016, 08:17
No počkej Zenku. Jak, že si jich nemusím všímat. Přece někdo nevydal formulář o revizi jen tak z nudy?

Úplně bych to nevylučoval. Stačí jedna organizační změna ve středním managementu, nějaké oddělení přijde o pracovní výkon a začne si horečně hledat náplň pro posílení pozice.

Jirka Š. Svejkovský

Taky to po mě nikdo nikdy nechtěl, je to preventivní opatření. Navíc, tato "revize" má 1 stránku A4, vyplnit mi to zabere tak 5 minut.

Striktně řečeno, výraz "Potvrzení o vydání revizní zprávy" mi říká, že opravdu došlo k vydání této RZ. Proto jí přikládám (vydávám).
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Radim Strycharski

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 13.09.2016, 13:51
Striktně řečeno, výraz "Potvrzení o vydání revizní zprávy" mi říká, že opravdu došlo k vydání této RZ. Proto jí přikládám (vydávám).

Jenom to doplním, aby to někdo nepochopil špatně. Formulářem (starým i novým) se prohlašuje, že revizní zpráva byla vydána oprávněnému (což je zákazník). Čili revizní zpráva se zákazníkovi předat musí a distributorovi může.

Martin_Vašíček

Tak jsem zjišťoval na infolince ČEZu. Nejdřív nevěděli, a že mi zavolají zpět. Při následném telefonátu mi bylo sděleno, že "Protokol o kontrole" momentálně k ničemu nevyžadují. Pro připojení OM jim stačí buď "Potvrzení o vydání revizní zprávy", nebo revize samotná.

Tak jsem zvědav, kolikrát mi to budou vracet....

Zdeněk Friedrich

Quote from: Pavel Horský on 13.09.2016, 08:37
Vámi uváděný protokol o kontrole ovšem není diskutovaným Potvrzením o vydání revizní zprávy. Protokol o kontrole potvrzuje zástupce firmy, která prováděla úpravy na zařízení, které je připojené k distribuční soustavě a Potvrzení o vydání revize pouze revizní technik.

Což mi připomnělo dotaz, zda je pravdou, že tyto formuláře již nemohou potvrzovat "nerevizáci", kteří byli před časem nasmlouváni ČEZem k těmto úkonům? I já měl před lety svoje osobní číslo, která se psalo do formuláře do kolonky číslo revizního technika a RT jsem nebyl :-)

Pavle, v počátcích novodobého kapitalismu to bylo takto. Počátkem devadesátých let revizák nemohl podepisovat přihlášky, přihlášku podepisovala firma. Přestože jsem byl revizák, musel jsem do Hradce Králové na VČE na přezkoušení a jako firma jsem dostal pro podepisování přihlášek ev. číslo, které se muselo na přihlášce uvádět a vést o přihláškách evidenci. Zajímal je §8 a jestli jsem nebo nejsem RT jim bylo jedno. Nevím přesně ve kterém roce se to změnilo, ale asi do 1995 jsem podepisoval přihlášky známým revizákům, proti předložení revize, které jsem archivoval. Jak je to s potvrzováním nerevizáků dnes, nevím.

Radim Strycharski

Quote from: Martin_Vašíček on 13.09.2016, 15:04
Při následném telefonátu mi bylo sděleno, že "Protokol o kontrole" momentálně k ničemu nevyžadují.

Ten protokol o kontrole mi přijde, že je šitý na míru pro případy, kdy cizí subjekt (mimo ČEZ) pracuje na zařízení distribuční soustavy (třeba na přípojce), která je pochopitelně odpojena a bez napětí. Předtím, než ČEZ vyšle svého montéra na sloup připojit svorky, by měl mít ČEZ nějaký doklad o tom, že přípojka je schopna připojení a to je zřejmě ten protokol o kontrole. I když je to podle mě zbytečné rozlišování. Klidně by mohla být na čemkoliv bez napětí provedena revize.

Jirka Š. Svejkovský

Quote from: Martin_Vašíček on 13.09.2016, 15:04
Tak jsem zvědav, kolikrát mi to budou vracet....

Mám za sebou premiéru, po týdnu žádný problém. Tak snad to bude fungovat.

František Šohajda

Quote from: Soukupp on 13.09.2016, 12:42
Ročně dělám více než 100 žádostí o smlouvu pro E on a nikdy po mně nikdo nechtěl samostatnou revizní zprávu.

Na smlouvu nikdo nikdy nechtěl VRZ  (doh)  Na co??
Píši při rekonstrukci nebo při novém připojení odběrného místa!
Víte co to je VRZ? ;D
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Soukupp

VRZ je pravděpodobně výchozí revizní zpráva a ani tu nikdo nechtěl. Dokonce jsem jim jí jednou zaslal a vrátili jí, že je to nezajímá, že chtějí jen jejich formulář. I pro úplně nové odběrné místo. Takto je to na Českobudějovicku. Třeba v jiných krajích chce E on něco jiného.
Elektrorevize E2A, okres Prachatice, Jižní Čechy, e-mail: petr.soukup@post.cz, tel: +420 776 374 700

Pavel Horský

14.09.2016, 07:33 #27 Last Edit: 14.09.2016, 10:04 by Miroslav Minařík
No já všude vidím toto.
Zavolá klient, že potřebuje revizi na ER kvůli osazení elektroměru.
Revizák vezme Potvrzení o vydání revize, přijede na místo činu, tam zkoukne rozvaděč zda má všechny potřebné náležitosti, vytáhne kulaté razítko a propisku, vypíše, orazítkuje, zinkasuje 500,-Kč a loučí se. To je běžná procedůra u 80% revizních techniků a nebo nerevizáků, kteří ještě i dnes vesele podepisují a razítkují tyto potvrzení.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

František Šohajda

Quote from: Soukupp on 14.09.2016, 07:19
VRZ je pravděpodobně výchozí revizní zpráva a ani tu nikdo nechtěl. Dokonce jsem jim jí jednou zaslal a vrátili jí, že je to nezajímá, že chtějí jen jejich formulář. I pro úplně nové odběrné místo. Takto je to na Českobudějovicku. Třeba v jiných krajích chce E on něco jiného.

EON dokonce požaduje i po rozplombování vík rozvaděčů u větších bytových domů zaslat
pravidelnou RZ, pak to až dojedou znovu osadit plombami.
Mají dvě možnosti zaslání buď poštou nebo emailem kopírovanou RZ.
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jirka Š. Svejkovský

Zaznamenal jsem další změnu: už nevoláme na 840 840 840, ale na bývalou poruchovku 800 850 860 (to není překlep, opravdu zdarma).

Martin_Vašíček

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 16.09.2016, 16:36
Zaznamenal jsem další změnu: už nevoláme na 840 840 840, ale na bývalou poruchovku 800 850 860 (to není překlep, opravdu zdarma).

Jooo, také mě tam odkázali. Dostat se k dopoledne k operátorovi je však docela výzva.

Jirka Š. Svejkovský

Mě se omlouvali, že přechází na nový systém, tak všechno déle trvá.