• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

11.01.2026, 00:33

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Kterou doporučíte svorku pro spojení AYKY 4x16 s CYKY 4x10 v krabici?

Started by Milan Hudec, 24.09.2016, 19:48

previous topic - next topic

Milan Hudec

Potřebuji napojit v krabici AYKY 4x16 s CYKY 4x10.
Vlhko nebude.
Prostor pro svorky max. 20/10/6 š/v/h cm.
Svorka šroubová s možností odpojení.
Představuji si něco na způsob RSA.

Vít Rotrekl

Svorka OTL 50/3x1 šedá + OTL 50/1x1 Zelenožlutá na stránkách Bečova, skladem v Brně Sonepar Icenter :-)
Oblíbil jsem si je do elektroměrovejch rozvaděčů od Esty  kde je potřeba připojit větší průřez než 10/16mm2.
Jsou nízký, utahuje se Inbusem 4 (nebo 5, nejsem si jistej).
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Čestmír Kubáček

Já jsem si na spojení a rozbočení větších průřezů oblíbil svorkovnice HLAK 25/35. Velké mosazné tělo, každý drát pod 2ma šrouby, možnost 4-10 vodičů proklemování. U spojení hliníku a mědi dám každou z různé strany a nehrozí koroze. Cena za 4 blok kolem 300kč

Jan Franěk

A co to "zawagovat" . Jak sám dobře víš, vyrábějí se i pro dost velké průřezy a drží dobře.  ;) Možná tě ještě bolí prst.

a nebo bych použil svorky z Bečova, které se používají třeba na svorkovnice VO Viz příloha

V tomto případě je mnoho možností a jedna lepší než druhá  ;) ;D (drinks) (beach)
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Milan Hudec

Al v bezšroubu moc rád nemám.
Co se týká Bečova tak pro VO používají RSA svorky kdy Al dovolují ale u samostatných mají jen Cu.
Jinak děkuji za podněty svorky HLaK jsem neznal.

Maroš Klein

Quote from: Milan Hudec on 25.09.2016, 17:01
Co se týká Bečova tak pro VO používají RSA svorky kdy Al dovolují ale u samostatných mají jen Cu.

A nie je to divné?  ;)

Jirka Š. Svejkovský

Quote from: Milan Hudec on 25.09.2016, 17:01

Jak jsi přišel na to, že mají jen Cu?
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Maroš Klein

V katalógoch a letákoch nie je všetko. Občas je potrebné osloviť priamo výrobcu a dokúpiť ten správny momentový kľúč. :)

Milan Hudec

Několik RSA svorek jsem prohlédl a vždy je na nich jen symbol Cu.
Pokud vím tak platí pravidlo že spoje vhodné jak pro Cu tak Al musí být takto označené.