• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

03.01.2026, 07:27

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jaké použít kamery k zabezpečení objektu k ústředně Jablotron 100?

Started by Vítězslav Žák, 30.10.2016, 09:32

previous topic - next topic

kpapik

diky za odpoved, je mi to jasne. jediny problem, ktery vidim, je v tom, ze zaznam muze byt znicen zlodejem, bud sebere kameru s kartou, nebo sebere/znici nvr. proto by bylo skvele, kdyby kamera umela ve chvili poplachu poslat zaznam na internet na nejake uloziste, cloud.

idealni by bylo, kdyby toto posilani zaznamu na internet spustilo cidlo jablotronu, protoze jejich cidla jsou preci jen lepsi nez ta v beznych kamerach.

mate prosim dobrou zkusenost s kamerou ktera dokaze na pozadani posilat zaznam na internet?

diky moc za odpoved

Jan Franěk

Tyto systémy (EZS i Kamery) je potřeba instalovat tak, aby nebyly tak snadno přístupné. Myslím tím ústřednu a záznamová zařízení DVR, nebo NVR. Z praxe dobře vím, že ne vždy je to úplně jednoduché a možné ve 100% případů.
Některá DVR a NVR mají funkci zasílání souborů ze zaznamenaného pohybu na mail (nepraktické) a samozřejmě je i možné posílat stream na externí zařízení a ukládat jej tam. Ale to již vyžaduje hlubší znalosti, velké objemy dat a tedy velmi kvalitní internetové připojení. Nebo zaplacení této služby u jiné firmy. Osobně jsem dělal nabídku na tuto službu pro firmu která má prodejní stánky různě po Praze.
Pak jsem například využíval stream z kamery a nechal ho distribuovat na internet pomocí objednané služby, protože na jedno zařízení se připojí pouze několik uživatelů a já potřeboval přenášet sportovní událost na webové stránky, nebo do odkazů pro stovky až tisíce uživatelů, navíc ve vysoké kvalitě.

Než si dopisovat tímto způsobem, oslovte svého dodavatele NVR, nebo DVR a prokonzultujte s ním technické možnosti jeho zařízení. Nemá cenu se o tomto bavit obecně. Jen oba ztrácíme čas a osobně se divím, že jste to doposud neudělal.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

kpapik