• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

09.01.2026, 08:40

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

SEZ DK inovoval svorkovnici pro stoupací vedení!

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 09.11.2016, 08:02

previous topic - next topic

Redakce portálu Elektrika.cz

SEZ DK inovoval svorkovnici pro stoupací vedení! Změna spočívá v termoplastu, který nahradil původní termoset. Dále byly nahrazeny válcové a šestihranné hlavy šroubů za inbusový profil. Dále výrobce uvádí, že rozteč upevňovacích otvorů zůstává stejná, za výhodu označuje inbusové provedení, kryt s možností plombování, vyšší izolační jmenovité napětí (630V) a možnost ...
    Zdroj: zde...

Co pozitivního a konstruktivního byste doplnili k této informaci?

Radek Červený

Bohatě by stačilo v rámci inovace, aby při povolení šroubů nespadla klec ze svorky do stupaček  ;) Jinak bude tato inovace pouze stále starou Škodou Favorit, byť v moderní pastelové barvě.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Milan Dupal

Nahrazovat u el. zařízení termoset termoplastem mi připadá poněkud... proti smyslu a logice věci.

Josef Křemen

Materiál a pořádný závity na podkovičce (aby se po druhém utažení nestrhnul) to nééé, ale inovovat a optimalizovat to umí všichni...... Hlavně když to ušetří výrobní náklady. Není lepší o 1% zdražit a dělat to pořádně....?

Milan Hudec

Ta výhoda inbusu zpočívá v čem?
Je použit plast s umělým tvořením smradu u vyšší teploty?

Což tak umožnit provlečení odbočného vodiče přes dvě svorky když už chtějí inovovat.

Jirka Š. Svejkovský

Quote from: Milan Dupal on 09.11.2016, 11:42
Nahrazovat u el. zařízení termoset termoplastem mi připadá poněkud... proti smyslu a logice věci.

Tím termosetem nejspíš mysleli bakelit.

Jinak bych uvítal provedení bez halogenů. Začínají se tahat bezhalogenové kabely, tak tomu musí odpovídat i svorkovnice. Lidi v Jirkově by mohli vyprávět, jak se to dýchá ...
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Zdeněk Friedrich

Tomu říkám zlepšovák. :D Hodno měsíce zlepšovatelů za bolševika, když se brala každá blbost. (dance)

Fuk Tomáš

Quote from: Milan Hudec on 09.11.2016, 13:48
Ta výhoda inbusu zpočívá v čem?
Tak to snad víš sám. Mne spíš zaujalo, že jim zřejmě dodavatel šroubů neplní dodávky, takže to museli vyfotit s původními hlavami  :o
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Milan Hudec

Quote from: Fuk Tomáš on 09.11.2016, 21:04
Tak to snad víš sám. Mne spíš zaujalo, že jim zřejmě dodavatel šroubů neplní dodávky, takže to museli vyfotit s původními hlavami  :o

Mám zato že čím větší průměr hlavy, tím větší mezizávitové tření po dotažení.
Nicméně nedokáži relevantně posoudit vliv deformace  materiálu plíšku po dotažení, takže  testík s momenťákem odpoví.

Kvita Ladislav

Quote from: Radek Červený on 09.11.2016, 10:58
Bohatě by stačilo v rámci inovace, aby při povolení šroubů nespadla klec ze svorky do stupaček  ;) Jinak bude tato inovace pouze stále starou Škodou Favorit, byť v moderní pastelové barvě.

Přesně

Jiří Schwarz

Tak mám dojem, že v době, kdy ty svorkovnice spatřily v původním provedení světlo světa, byla jiná situace.
Dnes bych si uměl představit, že se podívám co nabízí konkurence...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Radek Červený

Konkurence nabízí distribuční bloky a je to trochu jiný svět, třeba už jen kvůli krytí....
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz