• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

08.01.2026, 11:59

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

R4M#3: Koho se Průmysl 4.0 nebude vůbec dotýkat?

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 11.11.2016, 17:14

previous topic - next topic

J Lhava

Ale no tak. To myslíte, že bezdomovci platí nějaké daně?
Tady je hezký návod, jak ven z Matrixu  8)

Jan Alin

Quote from: Roger on 16.11.2016, 02:17
1. datova schranka je zdarma pro obcana vs. OVM, ja za datovou schranku nikdy neplatil a usetrila mi mnoho (casu i penez), mozna to myslite tak, ze mou datovku plati (i) obcane, kteri ji nemaji?

Platí všichni, ti kdo ji mají i ti bez ní, takže ji zdarma nemáte, jen ji neplatíte přímo, jako ostatně velmi mnoho věcí.  ;)

I tím, že máte občanku se účastníte, protože ta je vedena v systému a jeho změny se vás dotknou. Pro účast je jedno jestli platím korunu nebo milion. I když zruším vše co lze, v této zemi stále jsem součástí systému, pokud zde zůstanu a vztahují se na mě zákony, které jsou také součástí. Jedině utéct někam, kde nejsou lidé a žít v divočině, takových míst je ale už málo.   

Jan Alin

Quote from: občan on 16.11.2016, 08:27
Tady je hezký návod, jak ven z Matrixu  8)

Je to jen jiný způsob účasti, dva pasy jsem ještě nikdy nezkoušel vlastnit, natočit reakce úředníků při takové žádosti by mohlo být zajímavé. :-)

Miroslav Minařík

Quote from: Jan Alin on 16.11.2016, 14:36
Je to jen jiný způsob účasti, dva pasy jsem ještě nikdy nezkoušel vlastnit, natočit reakce úředníků při takové žádosti by mohlo být zajímavé. :-)

Taky mám dva pasy. Ale za každý si zaplatím ... A pak jej musím vždy vracet. Někdy mám pocit, že mám víc dokladů, než je na jednu osobu potřeba.

To také zmizí.
Téma ke studiu: Čtyři dohody a část, kde Dušek popisuje co znamená pro člověka papír.  (dance)
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Roger

Quote from: Miroslav Minařík on 16.11.2016, 08:03
Možnost určitě existuje, ale "loď úniku" není moc velká.
Kdo tak změní život?
Kdo se tak odtrhne od příbuzných a společnosti?
Těch reálně opravdu mnoho není.

Byl jsem v Pensylvánii u Amish People, ti se stávajícím světem vyrovnávají celkem dlouho. Ale je to izolovaná, ovšem rozrůstající křesťanská komunita. Jejich svět je našemu na hony vzdálen, ale musím říct, že mi u nich opravdu chutnalo.
Tak to je skupina, která má největší šanci se Průmyslu 4.0 vyhnout.

Kdo? Silny jedinec, ktery nechce byt pihodlny :-) Neda se zviklat okolim, nekrmi psy granulema a sebe polivkáa v pradku :-)

Btw Amish poradaji exkurze? Neco jako Hare Krsna u nas? U tech HK bych byt nemohl, protoze si neodpustim cesnek a cibuli a to se u nich nesmi ;-)

Quote from: občan on 16.11.2016, 08:27
Tady je hezký návod, jak ven z Matrixu  8)

Spousta lidi nepati dan z prijmu, protoze dane z prijmu se plati az od urcite vyse prijmu (diky sleve na dani na poplatnika), tusim ze ta hranice vychazela okolo 14000 Kc/mesicne, nechce se mi to pocitat... Takze valna vetsina obcanu zamestnanych dan z prijmu neplati...

To co je v clanku popsane je jen dira v systemu, pokud to pouzije vice lidi nez 5 za rok, tak ji rychle zalepi. A pokud vim, zakon tykajici se TP se ma nebo uz mel vyrazne zprisnovat (nevim zda uz to probehlo nebo se teprve chysta)...

Quote from: Jan Alin on 16.11.2016, 14:33
Platí všichni, ti kdo ji mají i ti bez ní, takže ji zdarma nemáte, jen ji neplatíte přímo, jako ostatně velmi mnoho věcí. 

Pokud to berete takle (ze stat CR plati statnimu podniku CP), takze se asi shodneme, i pro dalsi takove pripady, ze je hloupost tu sluzbu nevyuzit, datovou schranku nemit, kdyz je uz zaplacena (i ostatnimi ovcany) :-)

Jan Alin

Právě nejde Google, ani ping, zkoušeno z tří nezávislých pevných sítí a přes mobil. Že by zkouška Průmyslu 4.0, nebo někdo testuje začátek EET?  :)

Fuk Tomáš

Quote from: Jan Alin on 22.11.2016, 20:05
Právě nejde Google, ani ping, zkoušeno z tří nezávislých pevných sítí a přes mobil. Že by zkouška Průmyslu 4.0, nebo někdo testuje začátek EET?  :)
Nejspíš to druhé - pro Ameriku je up.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jan Alin

Fuk Tomáš

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Miroslav Minařík

Quote from: Jan Alin on 22.11.2016, 20:28
To vypadá na DNS.

Taková pěkná ukázka digitálního blackoutu Matrixu ...  (dance) pár čísílek a co vše najednou nejede ...
.

....

Miroslav Minařík

Konec světa tedy predikuji asi takto: "Budiž tma DNS 000.000.000.000 ...
.

....

Fuk Tomáš

Quote from: Miroslav Minařík on 23.11.2016, 09:37
Konec světa tedy predikuji asi takto: "Budiž tma DNS 000.000.000.000 ...
To mi připadá jako ten patnáctý regulační stupeň z dob energetické nouze: všichni dostanou výjezdní povolení a ten poslední zhasne  :D

P.S. ti mladší asi nebudou vědět, co to jsou takové věci, jako energetický regulační stupeň a výjezdní povolení...