• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 20:12

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Nechybí vám u prodejního místa označení EET?

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 18.05.2017, 10:02

previous topic - next topic

Rozvodak

21.05.2017, 01:22 #54 Last Edit: 21.05.2017, 08:25 by Miroslav Minařík
Quote from: Zdenek Rajmont on 21.05.2017, 00:39
Nevidím žídnou souvislost mezi úrazem el, proudem vlivem špatné instalace a EET.
Takže jsi je stejně odmítal jako všichni ostatní, za což opět EET nemůže.

Kdyby lidi platili daně jak mají, nemusela by nastoupit buzerace.
Ale to nééé. Stát (tzn. náš všechny) je třeba ojebávat že ?

K tematu:

Ze se zavede celoplosna buzerace a kontroly, fakticky nikomu nezabranuje brat hotovost bokem bez faktury.
Montér ve službách rozvodných závodů.

Zdenek Rajmont

Quote from: Rozvodak on 21.05.2017, 01:22
K tematu:
Ze se zavede celoplosna buzerace a kontroly, fakticky nikomu nezabranuje brat hotovost bokem bez faktury.

A jsme přesně u toho.
Pak logicky přijde krok b, hotovost bokem bude trestný čin. Sami to chcete.
Pokud je problém neřešitelný, tak to nikomu neříkejte. Vždy se totiž někde najde blbec který to neví a vyřeší to.
Kdo dře jako kůň, je osel.
www.rajmont.cz

David Hruda

Pane Rajmonte, nechci vás nijak urazit, ale asi by bylo dobré snést se občas z oblak a podívat se,  jak to funguje mezi obyčejnými lidmi.
Trochu cítím z vašich komentářů ono "všetci kradnů", s čímž nesouhlasím. Ona i faktura se dá vystavit na místě a uhradit v hotovosti, aniž bych k tomu musel mít EET.
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

Lukáš Rotrekl

K tomu bych poznamenal, že úroveň šedé ekonomiky se u nás před EET odhadovala na 15% HDP (resp. daňové ztráty z ní), což bylo pod průměrem EU.  Je to tedy hodně nebo málo? Je to až takový problém? Ty peníze stejně skončí zpět v ekonomice, těžko je někdo bude vydělávat jen proto aby je měl. Největším problémem ale nejsou "šedé obchodní vazby" ale "černé zaměstnávání", které dělá až 2/3. Pokud se k tomu přičte, že velká část těch co pracují na černo ještě může pobírat dávky v nezaměstnanost vidím problém spíše zde.

Uvidíme, jak dopadne po letošním roce jak dopadne poměr náklady na EET / zvýšený výběr daní, samozřejmě s přihlédnutím k makroekonomické situaci

Je doopravdy tato šedá ekonomika - drobné obchodní vztahy - takovým problémem a nebude spíše problém když se utne? (Kdo vymění babce na vesnici termostat?)

Jako Honza nemám problém s nějakou formou EET, ale ta co je zvolena a nastavena mě nepřijde šťastná, proč to stát neudělá tak aby to bylo na principu dobrovolnosti a tak aby to bylo pro živnostníkazajímavý - pořiď si EET, pokud daníš paušálem, jen vyrovnáme na konci roku daně, žádný přiznání. Pokud máš náklady, zadej je do systému, přiznání taky nebude potřeba.
Teď je ale ta prezentace - budeš muset mít EET protože kradeš. Nesmyslnost pokut za prohřešky a to jak z KH tak EET, je pak kapitola sama pro sebe. 
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

František Šohajda

21.05.2017, 11:09 #58 Last Edit: 21.05.2017, 11:17 by František Šohajda
QuoteZe se zavede celoplosna buzerace a kontroly, fakticky nikomu nezabranuje brat hotovost bokem bez faktury.

Jasně....
Ale zásadní rozdíl je ten, že ten poslední elektrikář si vezme "bokem" 150.-Kč...
Ale majitel své velké firmy si vezme "bokem" 1,5 miliardy!! A to je ten zásadní problém....!
Oba dva prý okrádají stát? (doh).....ale už nikdo neřekne kolik to je korun!! (zle)

QuotePak logicky přijde krok b, hotovost bokem bude trestný čin. Sami to chcete.

To by museli zavřít 70% lidí ve státě! ;D ;D ;D ;D

QuoteOna i faktura se dá vystavit na místě a uhradit v hotovosti, aniž bych k tomu musel mít EET.

Přesně tak!
Tak od čeho je tu pravidelná kontrola finančáku ??  (dance)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Milan Hudec

Lze darovat práci a za ni přijmout dar finanční?

Zdeněk Friedrich

Darovat lze cokoliv, pokud bude řádně odvedena darovací daň. Zápočet obou darovacích daní, nebude asi možný z principu nula od nuly pojde.
Nevím, jak to má Bureš pošéfovaný s barterem. Já tobě opravit elektriku, ty mi opravit auto.
Už v Jáchymovi, byl ale úplatek protislužbou nepřípustný. :D

Jan Alin

Quote from: Milan Hudec on 21.05.2017, 11:35
Lze darovat práci a za ni přijmout dar finanční?

Práce je zboží jako každé jiné.  ;)

Zvláštní je, že se to neobjevilo ve větším měřítku už dřív, jako by se nezaváděla kontrola kvůli tomu, že se ojebává, ale začíná se ojebávat kvůli rostoucím opatřením proti ojebávání.

Milan Hudec

Quote from: Zdeněk Friedrich on 21.05.2017, 12:05
Darovat lze cokoliv, pokud bude řádně odvedena darovací daň. Zápočet obou darovacích daní, nebude asi možný z principu nula od nuly pojde.
Nevím, jak to má Bureš pošéfovaný s barterem. Já tobě opravit elektriku, ty mi opravit auto.
Už v Jáchymovi, byl ale úplatek protislužbou nepřípustný. :D

Takže nelze babičce spravit světlo darem a přijmout od této dar finanční bez uvedení skutečnosti v daňovém prohlášení či zaplacení daně jakékoli jiné?

Zdeněk Friedrich

Jak už někdo, někdy řekl, volně interpretováno, placení daně je pouze daň za špatně vedené účetnictví.
Nejsem auditor, takže ty jemné finesy v oblasti převádění účtů nemám zmáklé a hlavně to nemám zapotřebí, protože u malých zisků se nevyplatí investovat, do ne zcela levných lidí, kteří se tím profesionálně zabývají a v rámci našeho právního státu jim to funguje.
Zkušený auditor ( můžeme dosadit politik, takypodnikatel apod.) by to přes založení nějaké neziskovky zajisté zvládl. o:-)
Howgh.

Lukáš Rotrekl

Quote from: Milan Hudec on 21.05.2017, 12:14
Takže nelze babičce spravit světlo darem a přijmout od této dar finanční bez uvedení skutečnosti v daňovém prohlášení či zaplacení daně jakékoli jiné?

A obdarovaný na obou stranách zaplatí darovací daň.
Od té jsou osvobozeny dary do 15000Kč za rok, ale jak je to s finančním darem?

A další věc, imho dle situace s korunovými dluhopisy, pokud se dojde na to, že toto jednání bylo účelové pro vyhnutí se dani, lze tuto dodatečně doměřit.

Zdenek Rajmont

Quote from: Zdeněk Friedrich on 21.05.2017, 12:33
Jak už někdo, někdy řekl, volně interpretováno, placení daně je pouze daň za špatně vedené účetnictví.

To je něco jiného.
Pokud mám veškeré příjmy a výdaje evidovány v účetnictví, nemám s daněmi a jejich výší problém. Je to otázka šikovnosti nikoliv účetní, ale daňového poradce. Vše se dá zkontrolovat a ev. dodanit.
Pokud beru peníze "na ruku", jsem zloděj a nedá se nic dělat, nastupuje buzerace.
Pokud je problém neřešitelný, tak to nikomu neříkejte. Vždy se totiž někde najde blbec který to neví a vyřeší to.
www.rajmont.cz

Lukáš Rotrekl

Quote from: Zdenek Rajmont on 21.05.2017, 13:22
Pokud beru peníze "na ruku", jsem zloděj a nedá se nic dělat, nastupuje buzerace.

Trošku silné slovo, řekl bych spíše podvodník.

Pavel Horský

....a ruku na srdce. Kdo z vás nikdy nevzal peníze bez dokladu?  Já mám tip pouze na dva lidi navštěvující diskuse elektrika.cz a to hlavně díky jejich neustálému moralizování. Tip si nechám pro sebe, bo se s nimi nehodlám dohadovat o kravinách.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Zdenek Rajmont

Quote from: Pavel Horský on 21.05.2017, 14:34
....a ruku na srdce. Kdo z vás nikdy nevzal peníze bez dokladu?  Já mám tip pouze na dva lidi navštěvující diskuse elektrika.cz a to hlavně díky jejich neustálému moralizování. Tip si nechám pro sebe, bo se s nimi nehodlám dohadovat o kravinách.

A je to venku...
Není lepší se dostat do stavu, kdy brát peníze "na ruku" jednoduše nemá smysl ?
Nikdo neplatí rád daně.
Pokud ano, je to případ pro psychiatra.
Nicméně žijeme v nějaké společnosti s nějakými pravidly.
Pak je další rada - přestěhovat firmu třeba do Kyperské Republiky (pokud zase někomu nebude vadit, že tam vládne Komunistická strana Kypru...  ;)).
www.rajmont.cz

Miroslav Minařík

Quote from: Pavel Horský on 21.05.2017, 14:34
....a ruku na srdce. Kdo z vás nikdy nevzal peníze bez dokladu?  Já mám tip pouze na dva lidi navštěvující diskuse elektrika.cz a to hlavně díky jejich neustálému moralizování. Tip si nechám pro sebe, bo se s nimi nehodlám dohadovat o kravinách.

Ale to není o tom neustálém poukazování kdo a co je normální. Vzpomeň si na Igora Hnízda když lámal rákosku tak něco řekl. Cílem je něco změnit a ne se stále unášet demokratickým proudem zlodějny. Pokud se budeme řídit hospodským žvástem "to je normální, protože tamti a protože všichni ...", tak si nezasloužíme nic jiného, než rákosku v různých podobách. Jsem zastánce toho, že začít musíme u sebe a pak to vyžadovat od ostatních.

Jenže v takovém případě se člověk dostane do rozporu s populismem. Když neříkáš, že krást je normální, tak jsi (argument cokoliv), protože jsi (argument cokoliv), tak to u nás funguje. A tak je výhodnější "blít na něco s proudem". Hezky si zanadávat ja tamti nahoře jsou pěkné svině. Hlavně sám nic nedělat.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Zdenek Hejčl

No, už vidím montéry, jak na jejich autech bude označení prodejního místa EET....  (norm) (zle)  :D
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Miroslav Minařík

Quote from: Zdenek Hejčl on 21.05.2017, 15:37
No, už vidím montéry, jak na jejich autech bude označení prodejního místa EET....  (norm) (zle)  :D

No to by byla pecka!
Třeba takový bezdomovec a EET!

Mezi námi ... EET je naše zkratka z roku 2011, kdy jsme udělali rekord v objetí ČR elektromobilem! Electric Emotion Tour
(dance)
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!