• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 20:00

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak vyřeší v Norsku problém nabíjecích stanic elektromobilů?

Started by Radek Červený, 20.09.2017, 20:29

previous topic - next topic

Lukáš Rotrekl

Mám pocit, že už jej někdo vyřešil  ;D ;D ;D
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Fuk Tomáš

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jiří_Hrubý

Quote from: Lukáš Rotrekl on 08.10.2017, 23:12
Mám pocit, že už jej někdo vyřešil  ;D ;D ;D

Zdá se, že se pro někoho jiného stal inspirací a ten nelenil, získal dotaci a stvořil EP Tender.
https://en.reset.org/blog/ep-tender-trailer-helps-electric-cars-cover-long-distances-04032017
Pro vozy s těžkým tažným to bude zřejmě dodávat někdo s osvědčených výrobců dieselgenerátorů :D

Fuk Tomáš

Quote from: Jiří_Hrubý on 10.10.2017, 09:14
Zdá se, že se pro někoho jiného stal inspirací a ten nelenil, získal dotaci a stvořil EP Tender.
https://en.reset.org/blog/ep-tender-trailer-helps-electric-cars-cover-long-distances-04032017
Ještě bude muset přesvědčit výrobce e-aut, aby přemístili nabíjecí zásuvku na zadní čelo auta. S něčím podobným tankovací pistoli na boku nebo předku auta asi nepůjde jezdit.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

žorž

Prblém je i jinde. Při spotřebě 6 l na 100 Km má stát na daních /z 1 l benzinu má asi 18 Kč/ to znamená že každé auto které ujede 100 km dodá státu 108 Kč. Elekto auto má údajně spotřebu asi 15-20 Kw na 100 Km . Takže státu odvede při zdanění 30 - 40 Kč . Hádejte kdo doplatí ten rozdí.... Ani nepočítám kolik by stála 1 Kw pri rozšířenější elektromobilitě.