• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 10:02

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak řešíte neustálé požadavky na nové revize spotřebičů od jednoho subjektu?

Started by Pavel Horský, 08.12.2017, 11:31

previous topic - next topic

Pavel Horský

Quote from: David Hruda on 11.12.2017, 07:58
Pavle, takhle to přece nejde brát. Uděláš revizi a sekretářka kabel za půl hodiny přejede kolečkem od židle a poškodí izolaci. Nebo ji na kabel spadnou nůžky. Nebo bude zalévat kytky a naleje do ní vodu.
Úplně všechny alternativy nejde pokrýt.

No to je pravda  :)
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

František Šohajda

Mám podobný případ!
Revize el. spotřebičů-prodlužka -více zásuvka, všechno donesli na jedno místo , kde jsem to revidoval.
Na třetí den volali, že prodlužka (bouchla)....Došel jsem se podívat a co nevidím,prodlužka pod umývadlem, jak umývali hrnky a nádobí kapala do ní voda a vyhořela od vlhkosti.
Klasická pod jističem 16A/B.(zásuvka)

Dali si jí tam sami!!
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jan Bocek

Quote from: Jan Franěk on 11.12.2017, 08:08
2 roky jsou opravdu dlouho, ale revidovat nový zrovna rozbalený spotřebič je blaznivina

Přístupy provozovatele mohou být různé. Ve firmách s velkým množstvím spotřebičů  a PP a OP to obvykle správcové řeší s 12 měsíčními lhůty. S revizi nově pořízeného spotřebiče jsem se málo setkal a můj osobní názor je v úrovni "békoviny". V jednom velkém státním adm. podniku to řeší správce (IT sítě) tak, že má ve skladě náhradní PP, OP, zdroje, NB, varné konvice...) a to nechává zrevidovat v termínu revize. Mají cca 4000 položek. Lhůty jsou stanoveny jen 12 měsíců. To si správce IT dal sám do zadání. A má klid....

Ve většině firem,kde máme nasmlouvané revize spotřebičů, si nové spotřebiče označí pořadovým číslem ID, jak již píše JF v jiném příspěvku. Myslím, že to je racionální cesta.
A Auditory jejich školení a VŠ také nezbavuje blbosti....a měli by používat hlavu.

Ptal jsem se jej ( toho správce), proč si to nereviduje a nekontroluje sám. Nikdo by mu to nezaplatil....a nemůže se přihlásit do výběrového řízení. Proč by se do toho tlačil....a nakoupil na zkoušku řadu nejlevnějších PP a OP a proměřovali jsme PE na 10 A. Polovinu jsme vyřadili....u PP byl vodič PE nepřivářen k pásku, ale jen nějak přilepený!! Při 10 A se z toho "spoje" začalo kouřit. A protože měl NB samé značky HP, tak poznal, že šmejdy ( no made in) se nevyplatí kupovat.
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů
                   revize elektrického zařízení E1B
telefon:        777 273 732
email:           jan.bocek@safeb.cz

ACEOF ACES

Quote from: Pavel Horský on 08.12.2017, 11:31
...
Od té doby mi ředitel volá s požadavkem na revizi u každého nového spotřebiče či prodlužováku.
Já tedy přijedu, zreviduji, vystavím kartu a odjedu. Pak vystavím fakturu, která zahrnuje náklady na dopravu včetně času stráveného při dopravě, revizi spotřebiče s jeho označením a vystavením karty.
Pak si připadám při revizi prodlužovacího kabelu nebo spotřebiče za pár korun jako zloděj ...

Ví vlastník té hudební školy o těchto praktikách?
Aby to nemělo dohru u soudu.

Jan Franěk

Vlastně toho ředitele tak trochu chápu. Někde se dozvěděl nějaké informace o revizích, kde ho postrašili a jako na ředitele na něj pak hodili o velkou odpovědnost, které se nějak chopil. Řekněme že mnohem lépe než jiní ředitelé. Vlastně to odpovídá tomu že naše společnost nějak blbne a vše řešíme tak nějak  ode zdi, ke zdi. Tedy v extrémech jak na jednu, tak druhou stranu. Buď revize neřešíme, nebo jen naoko, nebo revidujeme i baterii do náramkových hodinek.
Znám takovou jednu Ředitelku MŠ. Ta přesně dle mnoha různých nařízení od mnoha úředníků, má zpracováno kde co. Třeba i předpis na používání mobilního telefonu, nebo přístroje (jednoho) na pevné lince. Malá MŠ pro cca 20 dětí, ale s papíry jako by měla 20 tříd o 30ti žácích. Nechápu kde berou čas na to věnovat se dětem, což se jim prozatím docela dobře daří.

Pokud by si to nechal vysvětlit, navrhnul bych mu třeba čtvrtletní návštěvy s tím, že bych provedl tyto revize vždy najednou. Tobě by se ulevilo časově a jeho by to vyšlo podstatně levněji. Vím ale že s některými je velmi těžká domluva  o:-)
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Pavel Horský

Quote from: Jan Franěk on 12.12.2017, 05:30

Pokud by si to nechal vysvětlit, navrhnul bych mu třeba čtvrtletní návštěvy s tím, že bych provedl tyto revize vždy najednou.

Přesně tak to provedu. Díky za cenné názory.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz