• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 20:11

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Proč LEDka v schodišťovém tlačítku spíná schodišťový automat?

Started by Žvak Petr, 25.03.2018, 10:51

previous topic - next topic

Žvak Petr

Quote from: Pavel Horský on 26.03.2018, 09:11
Doporučuji zvednout telefon a zavolat do ELKO s tím, že máte takový a takový problém a oni vám doporučí jiné relé. Dle mého názoru doporučí relé s cívkou na 230V a bude po problému. Nebudete muset vymýšlet nějaké předřazené relé. Už takhle to v rozvaděči vypadá jako přehlídka všech možných výrobců. rozvaděč dával dohromady nějaký neumětel, který nemá absolutně žádný přehled a tom, co kdo vyrábí. Hrůza. A ta Wagosvorka v jedné pozici.....šílené. Správce asi ví, proč rozvaděč zamykat. 

Do ELKA jsem volal (včera to nešlo tak jsem zjišťoval tady). Ta kontrolka to opravdu spíná.
Řešení s tím relátkem nezamítá. Je tam stejně na nic. Relé je drahé a potřebuji jich asi 8ks

Jirka Š. Svejkovský

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Patrik Mlynar

Quote from: Pavel Horský on 26.03.2018, 09:11
A ta Wagosvorka v jedné pozici.....šílené.

Oproti panelakovemu standardu : nemam miesto na nulovom mostiku, tak narvem pod jednu skrutku bez podlozky 4 droty roznych prierezov je to celkom pokrok.
Miestny elektrotaliban zacne citovat svate normy  ....

Pavel Horský

Quote from: Patrik Mlynar on 27.03.2018, 00:11
Oproti panelakovemu standardu : nemam miesto na nulovom mostiku, tak narvem pod jednu skrutku bez podlozky 4 droty roznych prierezov je to celkom pokrok.

Pokrok v čem?
Že je díky chybějící ucpávce porušeno krytí rozvaděče?
To se mi tedy moc pokrokové nezdá, nehledě na to, že by měl rozvaděč obsahovat jen pevné svorkovnice (např. použití jednoho pole svorkovnice RSA).
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Jirka Š. Svejkovský

I Wagovka se dá instalovat pevně ;)
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B