• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 10:26

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Kdo bude hradit poškození kabelu mezi RIS a odběrným místem?

Started by Jan Petruška, 05.01.2007, 01:14

previous topic - next topic

Daniel Veceřa

Skvěle vymyšleno.  >:( Místo 3m kabelu v mé zdi mám najednou 30 m pod chodníkem, ulicí a ve zdi sousedního domu. Já ten kabel nechtěl, nevím, proč bych za něj měl být zodpovědný! Tohle je klasická ukázka monopolního chování a přehlížení malého zákazníka. Nikdo se na nic neptá a rovnou se prohlásí, že RZ nic, vše odběratel.

Jan Petruška

Tak pánové děkuji za věcné i nevěcné rady,problem už je vyřešen.K požkození kabelu došlo při kopání rýhy pro veř.osvětlení(jeden osmahlý kopáč nabral břitem krumpáče náš kabel a nasekl ho, to se projevilo při vlhkém počasí minulého podzimu průrazem mezi žílami).Dojednalo se to tak že firma která toto prováděla zajistila opravu kabelu. ::)Zdar

Kamil Novák

Quote from: Černý Hynek on 29.01.2007, 22:04
při rušení vrchního vedení a zhotovení nových kabelových přípojek v zemi, museli rozvodné závody zachovat dodávku elektřiny všem dotčeným odběratelům.
Proto se stávají elektroměry a nové přípojkové skříně propojovali výhradně kabelem AYKY 4x16 . I v tomto případě , kdy kabel dodali rozvodné závody
se stává majetkem odběratele a všechny poruchy na tomto kabelu hradí plně odběratel !

Můžete mne prosím nasměrovat, kde se to, co tady uvádíte, mohu dočíst ?
Nějak se mi tyto informace nadaří najít na žádné ze stránek tří nejvýznamnějších distributorů a jelikož Energetický zákon v §45 odst.3 uvádí něco zcela jiného, tak tomu nějak nerozumím.  (no)
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj