• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

04.01.2026, 05:44

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak se provádí uložení kabelu do země a co musí tento kabel splňovat?

Started by Pat.L., 17.09.2007, 18:40

previous topic - next topic

Pat.L.

Kabely do chráničky určitě dám, jak jsem psal kabel půjde pod nezpevněnou cestou. Videovrátný nebude potřeba, vstup na parcelu je úplně jinde než el. sloup.
Omluvte mou neinformovanost, ale co je DT? ??

Petr Doležal

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Jaroslav Kořínek

;) Po zkušenostech se přimluvím za dvě chráničky  od RD do sloupku  u vrátek. Náklady se napočátku mírně navýší, ale později představují závratné částky. (ten čas nastane v okamžiku  nutnosti přivedení telefonu, videotelefonu od vstupu a kabelové televize. No dělejte jak myslíte...

Pat.L.

On je trochu problém, že já mám parcelu dlouhou 70m a vrátka jsou od domu přesně 52m. Nevím kolik stojí chránička, ale při této délce už je jakákoliv investice nepříjemná. :(

Milan Karvánek

Nojo, to už bude holt problém někde jinde, když má člověk peníze na velkou parcelu, musí počítat také s většímy náklady třeba na její údržbu. A nebo nemusí a může si dělat co chce, ani DT není vlastně potřeba, při příchodu návštěvy stačí juknout 70m k brance dalekohledem a pak tam třeba poslat psa s klíčema na krku  ;D