• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jaký použít kabel na přívod rodinného domu?

Started by Martin Rychlík, 15.10.2007, 18:58

previous topic - next topic

Jen

Kábl pro HDO,je třeba,aby byl veden od elektroměru do rozvaděče domovního nebo bytového,jak již bylo popsáno,aby jím mohly být ovládány stykače pro spotřebi ;)če na noční proud nízká sazba nebo levnou sazbu.

Fuk Tomáš

Quote from: Jen on 20.10.2007, 07:39
Kábl pro HDO,je třeba,aby byl veden od elektroměru do rozvaděče domovního nebo bytového,jak již bylo popsáno,aby jím mohly být ovládány stykače pro spotřebi ;)če na noční proud nízká sazba nebo levnou sazbu.

Aby to nebylo tak jednoduché - řešení se najde i bez HDO káblu. Ke mně domů (region PRE) přišli elektrikáři, pravili že ovládací drát natahovat nebudou.
Posunuli bod rozdělení PE-N až do bytové rozvodnice (původně byl za elektroměrem), tím jim vybyl jeden drát mezi elektroměrem (s integrovaným přijímačem HDO) a bylo to.

Milan Karvánek

TO: Fuk> fakt hezký příklad profesionálního provedení, nenapsal byste zde prosím také jméno a ev.č. revizního technika, který to na přihlášce k odběru pro PRE orazítkoval a podepsal? Člověk by se od zkušenějšího kolegy mohl ještě lecos dozvědět.

Fuk Tomáš

Quote from: Milan Karvánek on 20.10.2007, 10:06
TO: Fuk> fakt hezký příklad profesionálního provedení, nenapsal byste zde prosím také jméno a ev.č. revizního technika, který to na přihlášce k odběru pro PRE orazítkoval a podepsal? Člověk by se od zkušenějšího kolegy mohl ještě lecos dozvědět.

Vidím, že vás to zaujalo. Doplním tedy popis ještě o informaci, že údajně od průřezu vodičů 6 mm2 Cu se to může. Jednalo se o posunutí o cca 1 m vzdušnou čarou resp. cca 3 m po kabelu.
Až do identifikace revizáka bych to snad zatím nehrotil - vyšli mi vstříc tím, že vzali zakázku, i když měli plno a finišovali stavby na konci roku.

Milan Karvánek

20.10.2007, 14:40 #22 Last Edit: 20.10.2007, 20:21 by Milan Karvánek
TO: FUK> tak to je dobře, hlavně, že jste spokojený. Tím pádem se pro vás stávají tyto odborné diskuse zbytečnými, když znáte kvalitní odborníky osobně.  :) Můžete se jich kdykoli zeptat, případně si nechat sem tam něco i vylepšit.  (jednicka) Tak to má být, protože tak je to správně.

Fuk Tomáš

20.10.2007, 17:18 #23 Last Edit: 03.05.2013, 17:50 by Miroslav Minařík
Quote from: Milan Karvánek on 20.10.2007, 14:40
TO: FUK> tak to je dobře, hlavně, že jste spokojený. Tím pádem se pro vás stávají tyto odborné diskuse zbytečnými, když znáte kvalitní odborníky osobně.  :) Můžete se jich kdykoli zeptat, případně si nechat sm tam něco i vylepšit.  (jednicka) Tak to má být, protože tak je to správně.
Proč hned taková ironie?
Z Vaší reakce soudím, že řešení, které ta firma navrhla, provedla a oštemplovala, se vám nelíbí. Poradíte mi, které normě nebo předpisu a čím to odporuje?

P.S. nedivte se, že tu hned nezveřejním kontakt na toho revizáka - mohl jsem třeba něco špatně vyjádřit nebo pochopit a nechci hned na někoho házet špínu, dokud si nejsem jistý.