• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 23:30

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Je kabel CGSG 3Cx1.5 v délce 300m při zatížení 250W dostatečný?

Started by Mikulasek Pavel, 04.08.2005, 14:50

previous topic - next topic

Roman Šulc

Pane Dvořák ,já jsem nepsal že prodlužovák NESMÍ být delší,ale neměl by být ,což je rozdíl.Čtěte prosím pozorněji.

Martin Vítězník

No, spíš bych to viděl (a s menšími náklady):
svícení - lampióny a Měsíc
pivo - koupit už vychlazené sudy (nebojte se, vydrží dost dlouho), čepovat CO2 (pípu a plyn lze vypújčit/koupit u spec. firem, nechci dělat reklamu ale třebas pivnimajak.cz )

Georgis Fasulis

Diskuse se posunula úplně jinam. Dotaz zněl zda je možno použít ten a ten kabel k tomu a k tomu účelu. Dotaz byl zodpovězen. Tazatel se neptal na možné řešení pomocí UPS či dokonce lampiónů apod.

G.F

Martin Šedivý

Vážený pane Fasulisi / snad je to gramaticky správně/ máte jako pragmatik naprostou pravdu. Není ale diskusí myšleno diskutovat? Třeba i o jiných možnostech? Domnívám se, že právě o tom to je a tazatel přijde i na jiné možnosti, které ho nenapadly? A nejen on, vždyt' i pro ostatní to může mít přínos! Chápu, že byste odpovědi, které se přímo netýkají zadání nazval redundantními. Vážím si vás jako profesionála a mnohé Vaše přípěvky ve mně evokovaly i jiný pohled na věc.

Jaroslav Hasala

Osobně také považuji prodlužovačku 300m za hodně extrémní věc. Podle mého názoru by byla nejjednodušším řešením elektrocentrála, raději s vyšším výkonem - u malých elektrocentrál (do 1 kVA) dost kolísá napětí i kmitočet.
Jiným řešením by také bylo přesunout akci do místa s elektřinou :-)

Roman Šulc

Nejlepší by bylo setkat se na akci pana Mikulaska a probrat to na místě u piva.

Georgis Fasulis

Pro Jaroslava Hasalu: Proč extrémní? Nejedná se přece o stabilní řešení - je to provizorium. Pokud dodržím bezpečnost, nevidím důvod nepoužít kabel. Jistě to přijde levněji než elektrocentrála, taky byste si nekupoval elektrocentrálu kvůli jedné akci.

G.F

Georgis Fasulis

Pro Martina Šedivého: Máte jistě pravdu. Já jen poukázal na to, aby se diskuse nedostala úplně jinam - směrem k nezávaznému plkání (např. rada o použití svitu měsíce). Já to zase přehnal, když jsem k tomu přidal i radu o elektrocentrále, jejíž možné použití jako alternativa řešení sem do dikuse patří.
PS: skloňujete správně. :-)

G.F