• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

03.01.2026, 07:27

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Prý podle nové normy nemusí být hromosvod opatřený ochrannými úhelníky?

Started by hromosvodář, 19.10.2008, 19:34

previous topic - next topic

Radek Červený

Quote from: sniper76 on 21.10.2008, 21:23
Jistě můžeme srovnávat audi a dacii ale také škodu fabii a kiu ceed, že? Obojí je zhruba za stejné peníze, ale každé nám nabízí něco jiného. A poté je důležité si vybrat.

Ano, teď jste to přesně vystihl. Fabii a Kiu. Hodně lidí naříká, že je Fabia drahá vzhledem k výbavě oproti Kii, ale přesto těch Fábií se prodává mnohem více. Že by rozdíl v kvalitě? Ostatně statistiky to potvrzují.
LEGENDA: Fabia = Dehn, Kia = tuzemská firma XY.
Přesto nebudu zatracovat ani jedno, ani druhé. Každý má právo volby a tak to má na trhu být.
Jinak se musím zastat kolegy Pavla Horského, opravdu nejde při montáži mazat šrouby vazelínou a přetahovat závity očkem. To by si asi montér nevydělal  :( U slušných firem to chodí tak, že prodají bezchybný výrobek a jeho montáž je již pouze pastva pro oči, jak to odcejpá. Bohužel musím podotknout, že prodat bezchybný výrobek NENÍ STANDARDEM MNOHÝM TUZEMSKÝCH FIREM  a na případné příme dotazy s techniky firem jsou pouze ubohé nebo žádné reakce, a vše končí po čase v autu. Mohl bych namátkou mnoho firem jmenovat, ale to se v tomto vlákně nepřísluší. Každopádně by toto mělo být alespoň na zamyšlení kompetentních lidí ve firmách XY na téma, co zlepšit. Osobně si myslím, že pokud konstruktér či vývojář napíše na tento portál do diskuze dotaz typu - co chcete zlepšit na našem výrobku - , nikdo mu hlavu neutrhne a je to ta nejlepší zpětná vazba.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Pavel Horský

Chyba! Na tomto portálu se stále srovnávají materiály z našeho oboru s různými značkami aut. Blbost. Jezdil jsem s dobrými značkami a věřte nebo ne, kolikrát bych neměnil za mé osvědčené a levnější, kdežto např. v materiálech v hromosvodní technice bych neměnil. DEHN nebo PROEPSTER jsou firmy, kterým se bohužel nikdo nevyrovná. Toť můj pohled na celou tuto záležitost a věřím, že se ke mě přidají všichni, kdo měli co k dočinění  s výše uvedenými materiály. Hovg
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Pavel Horský

Quote from: Radek Červený on 21.10.2008, 21:39
Osobně si myslím, že pokud konstruktér či vývojář napíše na tento portál do diskuze dotaz typu - co chcete zlepšit na našem výrobku - , nikdo mu hlavu neutrhne a je to ta nejlepší zpětná vazba.

(jednicka) To je přesně ono! Jenže pýcha je nějvětší zlo, dokud si na jejím základě sám člověk nerozbije svojí hubu a jak se říká,"tak dlouho se se džbánem chodí pro vodu, až se ucho utrhne"! A myslím si, že třeba Trenisu se ucho hoooooodně natrhává.
Revizní technik E1B

Jan Hájek

Trošku podobnou polemiku, ale na téma SPD jsem měl již zde:
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,3725.msg25360.html#msg25360
Na hromosvodní součástky to platí také.
PS: To Admin, nevšiml jsem si, že by TREMIS nebo PROEPSTER měli zájem na těchto diskuzích, nebo platí jen tak, bez Banneru? Asi budu také jen tak přispívat do diskuzí a ať jejich provoz platí někdo jiný  :D .
Jan Hájek +420 737 246 347  jan.hajek@dehn.cz  honza@elektrika.cz
KníŠka 2.0 a SW na ČSN EN 62305-2 ZDARMA!
www.kniska.eu

Pokud váš problém souvisí s mým příjmem, rád ho pomůžu vyřešit!

Pavel Horský

Revizní technik E1B

Dingo

Sice to sem nepatří ale když už... Ona ta kvalita asi platí všude, dneska jsem montoval nábytek. Všechno sedí všechno vpohodě, chci přimontovat na pantíky dvířka a problém a to zásadní, všechny předvrrtané díry na panty byly o 5mm hlouběji než mají být, výsledek je ten, že většina dvířek se tam nedá přimontovat protože drží na krajíčku a přesto dřou. kde asi udělali soudruzi chybu  :D (zle)

Pavel Horský

Revizní technik E1B

Dingo

No u poláků bych to pochopil, ale bohužel je to od české firmy.

sniper76

Quote from: Radek Červený on 21.10.2008, 21:39
Ano, teď jste to přesně vystihl. Fabii a Kiu. Hodně lidí naříká, že je Fabia drahá vzhledem k výbavě oproti Kii, ale přesto těch Fábií se prodává mnohem více. Že by rozdíl v kvalitě? Ostatně statistiky to potvrzují.
LEGENDA: Fabia = Dehn, Kia = tuzemská firma XY.

Pane Červený, ve vší úctě, kvalita výrobků DEHN je jedinečná, o tom nikdo nepochybuje, jen si to nechají řádně zaplatit. Naproti tomu poměr kvalita/cena u aut od škody tak jedinečná není. Můj příměr jsem použil proto, že srovnávat audi a dacii je blbost, kdežto fabii a ceed zcela reálné.

Jelikož pracuji s výrobky od mnoha výrobců a to jak českých tak i "zapadáckých", mohu říct, že mnohé "české" firmy se mílovými kroky přibližují kvalitou konkurentům, až poté, co ji koupí renomovaný výrobce. Bohužel se některým firmám nepřiblíží ani za milión let, protože se v česku improvizace považuje za něco dobrého, kdežto v německu je to znak neschopnosti. Dokud se bude v elektrotechnice improvizovat, budou existovat nekvalitní výrobky