• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 23:30

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Je možné ješte dnes ušetřit na nt a vt ?

Started by TOMÁŠ K, 04.11.2008, 20:21

previous topic - next topic

TOMÁŠ K

04.11.2008, 20:21 Last Edit: 27.12.2008, 19:55 by Administrátor fóra, čistič
Je možné ještě dnes ušetřit na rozdílu ceny?
Mám d45 sazbu.

Milan Karvánek

A platný ceník jste si četl? Mě vychází rozdíl mezi D02d a D45d skoro na 100%

Hynek Čermák

Tazatel má nejspíše na mysli rozdíl ceny vt a nt v sazbě D45d. a ten již rozhodně není 100%. :)

Milan Karvánek

Jistě, ten je ani né 50 haléřů. Pokud se elektřinou topí pak má jistě sazba D45d své opodstatnění stále. Rozdíl mezi nt a vt je však směšný, z toho si musí každý vyvodit závěr dle svého, o tom není moc co diskutovat.

Radek Kroutil

Stačí počítat.... Mám topení na elektriku a ročně ,,propálim,, těsně přes 1MW
Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz

Fuk Tomáš

Quote from: Radek Kroutil on 06.11.2008, 21:53
Stačí počítat.... Mám topení na elektriku a ročně ,,propálim,, těsně přes 1MW

Ročně 1 MWh?
Tak málo? No - jestli jste, jak je týden dlouhý, po stavbách, a nikdo není doma, tak to bych pak chápal.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Radek Kroutil

Byt v RD 3+kk cca 80m, nová okna, zateplení, kotel ,,samodoma,, 8kW s postupným přepínáním patron dle teploty vody ve zpátečce, termostatický hlavice..... A topim přes den na 17C a večer na 20C-21C
Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz

Miroš Jan

elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

Fuk Tomáš

Quote from: Radek Kroutil on 06.11.2008, 22:11
Byt v RD 3+kk cca 80m, nová okna, zateplení, kotel ,,samodoma,, 8kW s postupným přepínáním patron dle teploty vody ve zpátečce, termostatický hlavice..... A topim přes den na 17C a večer na 20C-21C

Tak to pak tu 1 MWh chápu. Já kdybych netopil vůbec, tak to bude 17°C taky (při venkovní teplotě 0°C).
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Miroš Jan

No já mám nastavenou teplotu přes den na 20 C, a noční útlum o 4 C nižší, a je to v poho :)
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

TOMÁŠ K

SAZBU vt: mám 8-9,11-12,16-17,21-22 máme sklokeramickou desku  6300 , šla by změnit sazba v čase 11-12 kdy se nejvice vaří?Myslíte si že by mi to energetika povolila?

Petr Doležal

To těžko. Myslíte, že by specielně pro vás vysílali extra telegram HDO ?
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

TOMÁŠ K

Jan Franěk

Jestli máte spínací hodiny nebo přijímač HDO je celkem jedno. Distributor si řídí časy vt a nt tak, aby vyhovovali jemu. V době velkého zatížení sítě použije vt a odlehčí tak rozvodům. Pokud má energie přebytek , použije ho na nabíjení akumulace, topení a pod ( nt ). Je to řečeno zjednodušeně. Ale má to svá pravidla a ty určuje právě distributor. Těžko se bude řídit tím co vyhovuje vám.  o:-)
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

TOMÁŠ K

Princip jsem pochopil,ale zase to odnese odběratel a zaplatí taky,ale asi je to dań za 20h nt.Tak budeme asi vařit venku na ohni :)

Fuk Tomáš

Quote from: TOMÁŠ K on 10.11.2008, 20:13
Princip jsem pochopil,ale zase to odnese odběratel a zaplatí taky,ale asi je to dań za 20h nt.Tak budeme asi vařit venku na ohni :)

Nemyslím, že byste měl důvod k nářku. Sleva poskytovaná za to, že akceptujete pravidla distributora, je snad dostatečně lukrativní.

Milan Karvánek

Quote from: TOMÁŠ K on 10.11.2008, 19:28
Máme spínací hodiny.

Ještě dneska nějaký distributor používá?

Vanek Libor

Počítal jsem to i s grafem někde kolem 2MWh. se vyplácí D25.
D45 bude ještě výhodnější.
Problém u D25 je, že 1/3 dne (noc) není takový odběr jako přes den a tak se špatně odhaduje skutečná spotřeba. Počítal jsem 1/3 dne.