• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Co říkáte na domácí bastl prodluž.přívodu se zásuvkovou kombinací?

Started by TOMÁŠ K, 08.11.2008, 16:11

previous topic - next topic

TOMÁŠ K

08.11.2008, 16:11 Last Edit: 05.12.2008, 22:20 by Administrátor fóra, čistič
Vyrobil jsem si zásuvkou skříň pro domací a venkovní použití.
Jak se vám zamlouvá?

Čermák Marek

Na pohled  nic proti,ale nějak mi uniká smysl toho jištění...to se napojí na okruh jištěný 20A?Pochopil bych kdyby tam byl chránič.

Petr Doležal

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Kamil Novák

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

TOMÁŠ K

ohledně těch šroubků jsou kovové a někomu by se to nemuselo líbit a možná je to i proti normě.Momentálně jsem doma jiné neměl.Na další seženu plastové ,, ale nenapadá mě zatím kde pátrat?

Martin Šedivý

Nevím,zda špatně nevidím, ale k čemu slouží černá klema u zásuvky na obr. č. 1 vpravo dole?

Petr Doležal

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

J. Fišer

A  jestlipak byly použity gumové podložky ,ezi zásuvkou a "krabicí" aby bylo zachovánoalespoň IP 54 které je na fotce nejnižší ?

Michal Kolesa

Fuk Tomáš

Quote from: Martin Šedivý on 08.11.2008, 19:06
Nevím,zda špatně nevidím, ale k čemu slouží černá klema u zásuvky na obr. č. 1 vpravo dole?

To jenom jako klema vypadá. Ten černý tam dělá smyčku, ale na svorku vede modrý.

Ale nešlo by příště méně ožvejkat ty hlavy šroubů?
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Štefan Beláň

TO: TOMÁŠ K

Věnujte se práci které rozumíte, elektrikařina to určitě není.  (no)
Nejde ani tak o technické provedení, ale použití a umístění jističů je naprosto nesmyslné.  (doh)

Proč jste nepoužil toto:
http://www.bals.cz/katalog/zasuvky-privodky-vidlice-a-spojky-s--ochrannym-kontaktem/zasuvky-vestavne--ip-44/zasuvka-trojita-s-ochrannym-kontaktem-typ-74-9-471
Chránič chrání - jistič jistí.

Martin Šedivý

Je opravdu pěkně zahnutá  ;) Vypadá to, jako by byla s tím modrým CY pod jednou svorkou...

Martin Šedivý

Fuk Tomáš

Quote from: Martin Šedivý on 08.11.2008, 19:57
Je opravdu pěkně zahnutá  ;) Vypadá to, jako by byla s tím modrým CY pod jednou svorkou...

Taky jsem na to nejdřív nevěřícně zíral.  :D
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

eboss

Quote from: TOMÁŠ K on 08.11.2008, 16:11
Vyrobil jsem si zásuvkou skříň pro domací a venkovní použití.
Jak se vám zamlouvá?

A jak proběhla typová zkouška?  (dabel)

Adamos

Chtělo by to nějakou jinou krabici aby ty jističe byly vidět z venku,ale pod pexisklem a nemuselo se pořád dovnitř,když se vybaví..

Václav 3

to Tomáš K:

Pokud odhlédneme od zákonných ustanovení, tak bych tuhle prodlužovačku pro domácí použití úplně nezatracoval. Chce to poněkud upravit, dejte tam místo jističů (ty jsou tam doopravdy nanic) jeden chránič s I delta N 30mA a až budete vyměňovat ty šroubky za plastové, otočte tu horní zásuvku do stejné polohy jako ty ostatní (máte tam dost místa, ani úhlová vidlice spotřebiče tam nebude dělat problém a zásuvka bude lépe plnit svoji funkci IP54), pak bude mít tato prodlužovačka smysl a bude vás ochraňovat před úrazem el. proudem, protože jak jsem  pochopil z dalšího Vašeho dotazu na tomto fóru, máte doma starou dvojvodičovou (TN-C) instalaci, takže venkovní zásuvky přes chránič asi nebudou.

Jiří Schwarz

Když si někdo "pro sebe" sestaví (nechci používat výraz vyrobí) podobné zařízení jako je na obrázcích, dokážeme mu na tom najít spoustu chyb.

Ale co s konstrukcemi, které si "spatlal" nějaký egoista, je mu jedno, že to má úplně špatně, hlavně, že to to točí, svítí to, hřeje to,... a že to "nic nestálo", protože to složil ze zbytků, co se mu válely v dílně nebo sebral na návsi při "sběrném dnu"?

A jak lidi z okolí takového blázna přesvědčit, že to nemusí být "úspěch", když to sestavil za pár korun?
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)