• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Kam umístit elektroměrový rozvaděč do plotu vysokého 1,5 metru?

Started by pzslava, 26.11.2008, 21:53

previous topic - next topic

pzslava

26.11.2008, 21:53 Last Edit: 27.12.2008, 19:16 by Administrátor fóra, čistič
Rozhodl jsem se zrekonstruovat instalaci v malém řadovém domku tak z roku 1935..

elektroměr je uvnitř na chodbičce.....
je napojen, z venkovního vedení....
Kam s elektroměrovým rozvaděčem, když je před domkem tak 1,5 metru plot s brankou?

Znamená to, že se bude muset táhnout kabel až dolů a v zemi 15 metrů k plotu, nebo ho mohu umístit u vchodových dveří na domě?

Filip Výmola

No já myslím, že pokud se branka nebude zamykat tak může být i u dveří, elektroměr by měl být totiž přístupný energetikům (mám takový dojem). Ale schválně by mě zajímala odpověď zkušených :-)
Zbytečně se na nic neptejte. Mohla by vám být odebrána verifikace.

daniel jeřábek

Zalezi kde mate barak.
Pokud to spada pod PRE urcite to musite umistit do oploceni,CEZu by melo stacit  umisteni do fasady domu.

Patrik Augustin

jednoducha rada.pokud chcete rekonstruovat pripojku tak jedine v soucinnosti s Vasim distributorem elektriny. Cili tyto dotazy smerovat tam a nebo alespon napiste jestli spadate pod CEZ,PRE nebo EON. Podle meho budete muset dat ER do sloupku na hranici Vaseho pozemku. Da se to udelat x zpusoby. V pripade rekonstrukce dostanete od distributora po kladnem vyrizeni pripojovaci podminky kde Vam urci jak to bude vypadat. Ale co budou chtit na 100% je projekt a revizi. Pokud nejste elektrikar tak to nechte nekoho udelat. Od stolu Vam toho moc neporadime bez znalosti mistnich dispozic.
Jinak minimalni vyska spodni hrany ER je 60cm od upraveneho terenu.
Elektroinstalace
Hromosvody
Revize
Výškové práce
http://www.montaze.org

František Šohajda

Jak píše kolega, zavolat k distributorovi el. energie a domluvit se !Jiná varianta neexistuje.To co vám povolí jeden distributor to druhý vám nemusí schválit ! :-[
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Kamil Novák

Quote from: František Šohajda on 27.11.2008, 06:45
...To co vám povolí jeden distributor to druhý vám nemusí schválit ! :-[

...a ten třetí vzadu (PRE) vám to navíc ještě zakáže.  (zle)
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Milan Karvánek

Quote from: daniel jeřábek on 26.11.2008, 22:43
Zalezi kde mate barak.
Pokud to spada pod PRE urcite to musite umistit do oploceni

;D osobně jsem se zůčastnil odřezávání pantů branky k předzahrádce u řadového RD, aby do stávající skříně na fasádě namontovali elektroměr.
Dnes prý už jsou vrátka zpátky, majitel je nechal zase přivařit, kolik dává odečítačům aby ho nepráskli nesdělil.  ::)

Pavel Skalník

Osobně bych chtěl vidět,jak by jste si po odřezání pantů poradili s mým 70kg tossou.Pokud vím jako soukromá osoba ,byť zaměstnaná u ČEZ,na takové jednání nenajdete v tomto případě žádný právní podklad.Myslím že v takových případech stačí na přihlášce zaškrtnout políčko za součinnosti majitele a uvést telefonní číslo,nebo e-mail.

Tomáš Jarovec

Těžko si dovedu představit odřezání pantů vrat (poškození soukromého majetku) bez součinnosti s policií. Ta si pak dokáže poradit třeba s hlídacím slonem.

praktik

Výměně elektroměru snad předchází oznámení distributora nebo snad ne? ::)

Milan Karvánek

TO: Jarovec ; Skalník>
1. o čem to proboha mudrujete?
2. není distributor jako distributor a nejsou připojovací podmínky jako připojovací podmínky
3. mnou zmiňovaný zákazník, který si nenechal včas v době rekonstrukce domu a přívodu (když by to bylo jen drobné navýšení rozpočtu) vysvětlit jaký je striktní požadavek distributora, si ve finále nechal zpřístupnit předzahrádku rád a dobrovolně, protože jinak by mu prostě neosadili elektroměr. Pravidla (zvláště pak ta pravidla, která určuje ten silnější) je prostě v životě nutné dodržovat, jinak se to prodraží a myslet si o tom můžeme každý co chceme.

P.S. nejsem naštěstí zaměstnancem  ;)

Tomáš Jarovec

Tak to se vám proboha omlouvám, pochopil jsem to špatně a sice že mu vrátka odřezávali bez jeho vědomí či souhlasu  :o. To by při namontování elektroměru bylo obzvlášť divné  :D

Quote from: Milan Karvánek on 27.11.2008, 21:09
;D osobně jsem se zůčastnil odřezávání pantů branky k předzahrádce u řadového RD, aby do stávající skříně na fasádě namontovali elektroměr.

K tématu: klidně bych dal elektroměrový rozvaděč do plotu, ať si to odečítají jak je libo. Ale jestli ho nějakej vandal poškodí  >:(

llep

to Patrik Augustin - nechci se hádat, ale myslím, že 0,6 m nad terén se týká PS, jinak ER 1,5 m okénko elměru, v odůvodněných případech 0,7 m.