• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 13:26

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Nevíte kde lze podstoupit nějaký kurz elektro?

Started by Ondřej Jahel, 26.01.2009, 11:51

previous topic - next topic

Ondřej Jahel

26.01.2009, 11:51 Last Edit: 20.03.2009, 10:45 by Miroslav Minařík
Nevíte kde lze podstoupit nějaký kurz elektro?

Jsem sice elektrikář s maturitou ale v podstatě 5 let pracuji v oboru kde o elektrice ani neslyším.
Nyní jsem změnil zaměstnání a znalosti které bych potřeboval jsou ty tam.
Nejde mi o nějakou zkoušku nebo osvědčení.
Spíš o nějaký globální kurs silnoproudu, zapojování v rozvaděčích, jištění obvodů a zapojování motorů.

Petr Doležal

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Josef Drda

Revize, kontroly a servis strojů, přístrojů, elektrických i elektronických zařízení a elektroinstalací. 
Specializace na servis vstřikovacích lisů a vytlačovací strojů na plasty včetně jejich periferií.
Neočekávej , že budeš osvícen , vstoupí-li do tebe elektřina ...

kajmanovec

"Globální" kurz elektrotechniky asi neexistuje
Ten jste už absolvoval a byl zakončený maturitní zkouškou.
Ve vašem případě doporučuji zvolit nějakou formu samostudia (viz. třeba odkaz p. Doležala) a potom se zaměřit na věci, které vám nejsou jasné.
Konkrétní specializační kurzy a školení najdete snáze........

U IN-ELu naleznete množství publikací a tabulek, špatné nejsou ani příručky pro zkoušky elektrotechniků.....

Stejně se asi při práci v oboru nevyhnete přezkušování, tak budete mít čerstvé informace......
Největším přínosem bude určitě jako vždy vlastní praxe.

Přeji hodně úspěchů v novém zaměstnání.

P.S.
Pan Drda je zkušený a hlavně rychlý.... ;)

Martin Bauer

26.01.2009, 15:08 #4 Last Edit: 26.01.2009, 18:39 by Miroslav Minařík
Pokud navštívíte stránky f. OEZ a zaregistrujete se, dostanete možnost stáhnout si příručku elektrikáře kde můžete získat přehled o jištění, zkratech..... je tam dost povídání.
RT E1/B, EZS, CCTV, elektromontáže, projektování slaboproudu

Říkali nám: elektrika jsou dva drátky, jeden tam a druhý zpátky, prý to občas kope.....

Kamil Novák

Quote from: Ondřej Jahel on 26.01.2009, 11:51
,
Prosím vás o radu.Nevíte kde lze podstoupit nějaký kurz elektro?Jsem sice elektrikář s maturitou ale v podstatě 5 let pracuji v oboru kde o elektrice ani neslyším.Nyní jsem změnil zaměstnání a znalosti které bych potřeboval jsou ty tam.Nejde mi o nějakou zkoušku nebo osvědčení....

BTW : Obávám se, že o zkoušku a následné osvědčení ve vašem případě stejně nakonec půjde.
Jestliže jste 5 let nepracoval v oboru, tak Osvědčení dle vyhl. 50/1978 Sb. máte pravděpodobně propadlé a bez něj jako elektrotechnik pracovat nemůžete.  (no)
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Michal Kolesa

26.01.2009, 18:08 #6 Last Edit: 06.03.2014, 17:45 by Miroslav Minařík
Quote from: Josef Drda on 26.01.2009, 12:42
Pro samostudium třeba tyto knihy ...   ;)

Elektrotechnické tabulky
http://shop.ben.cz/cz/120833-elektrotechnicke-tabulky.aspx

Příručka pro elektrotechnika
http://shop.ben.cz/cz/121147-prirucka-pro-elektrotechnika.aspx

Obě knihy mám a líbí se mi
Akorát tam jsou "trochu" nesmysly vinou překladu