• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Dají se samostatně koupit clonky do zásuvek?

Started by trnky, 27.01.2009, 21:01

previous topic - next topic

trnky

27.01.2009, 21:01 Last Edit: 20.03.2009, 12:00 by Miroslav Minařík
Mám zásuvky ABB-tango a jen v některých mám bezpečnostní clonky.
Můj 2-letý syn demontuje klasickou bezpečnostní zátku levou zadní tak jsem chtěl clonky dodatečně domontovat,
jenže výrobce ABB je samostatně nedodává.
Tak se ptám zda se dají někde samostatně pořídit.

ALCR

Asi vám nezbude nic jiného než koupit komplet zásuvky a přehodit kryty, clonky do stávajících krytů dodatečně nenamontujete a zásuvkové kryty se bohužel zvlášť neprodávají i když zástupce ABB mi tvrdil, že mi klidně dodají i samotné zásuvkové kryty, ale osobě jsem pesimista, že by se tím zatěžovaly u pár kousků a otázka je kolik by za samostatný kryt vůbec chtěly.
Elektromechanik el. zařízení §6+8
Revizní technik el. zařízení a bleskosvodů E2/A
--------------------------------------------------
Navštivte klub České výrobky, dě*kuji za upřednostňování českých firem pří výběru a nákupu, podporujete tím české zaměstnance a českou ekonomiku a ve výsledku i sami sebe.

Petr Doležal

20.03.2009, 12:17 #2 Last Edit: 20.03.2009, 15:02 by Petr Doležal
Quote from: trnky on 27.01.2009, 21:01
. . . Můj 2-letý syn demontuje klasickou bezpečnostní zátku levou zadní . . .

To jsem překvapen. Osobně považuji zátky za lepší opatření nežli clonky. Dvouletý šikula si jednou strčí do zdířek dva hřebíky najednou a to pak nepomůže ani chránič, zvláště když sedí na koberci a už nenosí vlhké pleny. Tu zátku všudybýlek vyjme klíčkem a nebo nějakým nástrojem ?
Zkuste do kolíčků zátky trafopájkou vytavit podélný zářez a tím vytlačíte plast, který vám zvětší kolík na obvodu. Pak už snad bude ve zdířkách držet pevněji.  Ty zářezy udělejte zleva a zprava, nikoliv nahoře a dole, protože na těch bocích zdířka pruží.
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Josef Drda

Revize, kontroly a servis strojů, přístrojů, elektrických i elektronických zařízení a elektroinstalací. 
Specializace na servis vstřikovacích lisů a vytlačovací strojů na plasty včetně jejich periferií.
Neočekávej , že budeš osvícen , vstoupí-li do tebe elektřina ...

Jan Němec

zkuste kontaktovat přímo výrobce, už mi několikrát pomohli při nestandartních situacích, kdy jsem potřeboval pouze drobnosti, které jinak z fabriky nevyjedou. Jinak veselá historka z mého dětství. Měli jsme doma zaslepené zásuvky kousky kartonu. Nejméně viditelná zásuvka byla v pracovně otce, pod stoletým dubovým stolem. Testnul jsem ji hřebíkem, ani karton to nevydržel. Na první pokus jsem trefil správné místo, dostal ránu a jak jsem vystřelil od země ke stropu, rozbil jsem si hlavu o pracovní desku toho stolu. No, bylo to poučné. Hlavu mi sešili ve špitále, tatík vyřezal novou záslepku a já dneska strkám do zásuvky pouze nářadí izolované.