• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 12:10

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Ako by ste kompletne navrhli rozvadzac ?

Started by Jakub Novy, 16.05.2006, 20:20

previous topic - next topic

Jakub Novy

Aky prudovy chranic by ste dali do rozvadzaca prudu z 32A-400V na 1x32A(400V),1x16A(400V),2x zasuvka na 230V...istice su nasledovne: trojfazove zasuvky su na 1 istici 25A 3pol. char.C a jednofazove zasuvky su kazda na samostatnom 10A istici.?

Otakar Dosbaba

Ta zásuvka 16A/400V má předřazen jaký jistič? Zásuvky jsou 5P nebo 4P? Proč jsou zásuvky 230V jištěny jen 10A jističi? Jde o staveništní rozvaděč?

Chránič je potřeba 4P/40A/0,03A. Jestli ale nevíte, co tyto hodnoty znamenají, raději se MINIMÁLNĚ do toho pusťte společně s nějakým odborníkem, i když ani toto není legální cesta výroby rozvaděče...

Jakub Novy

zasuvky su 5P, tiez som bol prekvapeny preco ten dotycny dal na 230V zasuvky 10A istice, tento rozvadzac sa pouziva aj na stavbe ale hlavne pre svetelnu a zvukovu techniku (mal by sa pouzivat v divadle)...

Otakar Dosbaba

Áha, tak to by chtělo vyvarovat se jednoho centrálního chrániče. Pokud máte zájem o trochu sofistikovanější řešení, které jsem navrvhoval právě s ohledem na takový provoz, kontaktujte mne na email: avsluzby@iol.cz. Je to sice poněkud obsáhlejší řešení i pro konání výstav, prodejních stánků, přehlídek současně se zvukařinou a scénickým osvětlováním, nicméně leccos lze zjednodušit a tím případně zlevnit. Několik těchto výrobků či souprav bylo na zakázku i vyrábeno, mohu poslat dokumentaci.

Otakar Dosbaba

Jó, ještě jsem se chtěl zeptat: v tom divadle děláte osvětovače nebo zvukaře? :-) Nebo obojí... :-)

Jakub Novy

videoprojekciu a realtime prepinanie kamier :)