• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jaká je maximální hodnota hl. jističe pro 1.fáz. přívod?

Started by Jan Bubeník, 13.03.2009, 13:26

previous topic - next topic

Jan Bubeník

13.03.2009, 13:26 Last Edit: 06.06.2009, 01:28 by Miroslav Minařík
Do RD vede starý jednofázový přívod,majitel ho nechce kvůly financím předělat na 3.fázový.V domě má novou instalaci ale přívod a ž k elektroměru má pořád v AL. :(Klešťákem jsem naměřil při plné zátěži 32A,což mě přišlo celkem dost na 1.fázi.S 1.fáz. přívodem vůbec nemám zkušenosti,proto nevím jakým max. jističem ho mám osadit a jáký průřez kabelu použít.Já osobně bych to předělal na 3.fáz. ale majitel má poslední slovo.

#112#

Petr Doležal

Majitel má smůlu, největší 1f připojení je 25A.
Těch 32A je maximální zátěž, když bylo vše zapnuté, čili odpovídá to instalovanému výkonu ? Pokud ano, co soudobost, jaký bude reálný soudobý výkon ?
Nebo použít přednostní relé ?
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Lukáš Rotrekl

A nebo zažádat o navýšení příkonu, třeba bude překvapen kam až mu E.on přitáhjne 3fázový kabel....Ale něco to stát bude.....
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

František Šohajda

Někdy se vyskynou přístroje na 1 fázi......loni jsem zapojoval např. Mamograf na 1 fázi s příkonem 35A!!....bylo to takové atypické zapojení ale někdy se k nám doveze..../lépe řečeno když to objednají lidé, kteří ví o elektrice jen to že může zabíjet!!/
I když se každý výrobek /i tento Mamograf/ vyrábí na napětí 3x400V...
I přívod do RD by měl jít napojit 1 fázově s vyšším proudem...ale to musí povolit distributor podle atuálního zatížení sítě v místě spotřeby.
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...