• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 22:09

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak spravne zprovoznit deleni na objekty v zabezpecovaci ustredne Esprit 748+?

Started by Radek KOVARIK, 23.03.2009, 08:43

previous topic - next topic

Radek KOVARIK

Instaluji si doma zabezpecovaci ustrednu Espprit 748+. Potrebuji zprovoznit deleni na objekty A a B, ale porad se mi nedari. K ustredne jsou pripojeny 2x LCD klavesnice a 1x LED klavesnice.

LCD klavesnice vzdy pise Zapnuto B, i kdyz uzivatelsky kod 1 je prirazen pouze na objekt A.

Pro zjednoduseny priklad uvadim asi nejdulezitejsi nastaveni ktere jsem provedl:
- adresa 062 sviti 1
- adresa 068 nesviti 1
- adresa 086 sviti 8
- adresa 116 sviti cisla smycek prirazene do objektu A
- adresa 120 sviti cisla smycek prirazene do objektu B

Po zapnuti systemu pak vzdy na LCD klavesnici preblikava zapnuto A a Zapnuto B.

Zkousel jsem i ruzne varianty prirazeni objektu na adresach viz. vyse i se zapnutim a vypnutim deleni systemu na objekty, ale pokazde se vzdy zobrazi Zapnuto B a k tomu jeste pripadne najaka jina varianta treba Zapnuto A nebo zapnuto A&B.

Nesetkal jste se nekdo s timto problemem? V cem delam chybu?

#105#

Július Beťko

Ak 62 svieti 1 a 68 nesvieti 1 kód O1 je určený pre ovládanie objektu A.(kód 01 nie je od výrobcu v systéme zadaný, je potrebné ho naprogramovať). Od výrobcu je naprogramovaný len hlavný kód(00), ktorým je možné ovládať vždy objekt A aj objekt B a to "STAY"+kód = zapnutie objektu A, alebo "FORCE"+kód= zapnutie objektu B.
Pre priraddenie (napr. kódu 02) pre objekt B je potrebné: adresa 62 nesvieti 2, adresa 68 svieti 2. Vtedy po zadani kódu 02 sa zapne objekt B(netreba použiť "STAY", ani "FORCE").
Skúste to?

Radek KOVARIK

Uzivatelsky kod 01 je naprogramovany, ale i tak se system chova tak, ze vzdy napise na klavesnici Zapnuto B. Vami uvedeny priklad jsem uz drive take zkousel nekolikrat, ale vzdy ustredna vypisuje na LCD kladvesnici Zapnuto B viz. muj uvodni dotaz. Zkousel jsem i resetovat ustrednu, vse znovu naprogramovat a take odpojit na nejakou dobu ustrednu od elektriny a akumulatoru, ale chova se to stale stejne.

Nevim, jak dany problem vyresit.

Dekuji za dalsi odpovedi.

Július Beťko

Neviem? Ťažko sa mi to na diaľku radí? Máte správne naprogramované LCD klávesnice?
"Zapnuto B" je len hlásenie na klávesnici, alebo je objekt B naozaj zapnutý v strážení? Čo signalizuje LED klávesnica?

Radek KOVARIK

Zkousel jsem priradit do objektu "A" pouze jednu smycku a do objektu "B" druhou smycku. I kdyz pri zapnuti pouze objektu "A" preblikava na LCD klavesnici zapnuto "A" zapnuto "B", tak pri naruseni cidla v objektu "B" se poplach nevyvola. Dival jsem se take na LED klavesnici a tam sviti pouze tlacitko "11", tj. objekt "A", tlacitko "12" je zhasnute, tj. objekt "B". Takze vidim nejaky problem v nastaveni LCD klavesnic. Typ LCD klavesnic je Esprit 639.

Dekuji za radu.

Martin Bauer

Píšete, že v systému jsou dvě LCD klávesnice. Zobrazují stejný popis?
Pravděpodobně bude nutné přehrát software klávesnic.
RT E1/B, EZS, CCTV, elektromontáže, projektování slaboproudu

Říkali nám: elektrika jsou dva drátky, jeden tam a druhý zpátky, prý to občas kope.....

Radek KOVARIK

Ano, oboje dve LCD klavesnice zobrazuji stejny popis. Nestacil by reset LCD klavesnice? Jak provest prehrani softwaru klavesnice? Nekde jsem v manualu LCD klavesnice cetl o moznostii resetu.

Martin Bauer

Ano, možná by stačil reset klávesnice. Nepíšete jaký typ LCD klávesnic máte, ani jakou verzi. Nic méně v manuálu, jak českém tak anglickém je popsán jak reset provést.
U klávesnice typ 639, je myslím možnost povolení zobrazování rozděleného systému.
RT E1/B, EZS, CCTV, elektromontáže, projektování slaboproudu

Říkali nám: elektrika jsou dva drátky, jeden tam a druhý zpátky, prý to občas kope.....