• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 17:23

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Co zhasíná světla na chodbě ?

Started by Michal Kolesa, 23.05.2009, 16:31

previous topic - next topic

Petr Doležal

Pane Koleso, prohlédněte si vaši konev zespodu. Moje nerezová má 3 konektory, středový = L, střední =N, krajní = PE
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Michal Kolesa

Petr Doležal

Tak vidíte, že máte tři kontakty. Podstava má krytí IP20 a chovejte se k ni jako k zásuvce (psal kolega Fuk). Nelijte do toho vodu a nešťárejte se v tom grilovacími jehlami. Dejte to na vhodné místo na stole či lince, případně zkraťte šnůru omotáním uvnitř podstavy tak, aby vám to nespadlo do dřezu.
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Navstevnikzulice

29.05.2009, 14:50 #57 Last Edit: 29.05.2009, 15:01 by Pavel Horský
Nevím jak Vy, ale TEFAL má nový typ konvice. Kdo hledá, tak ji sám najde, odkaz dávat nebudu. Jmenuje se Quick and Hot. Sám ji mám doma a obyč. varnou konvici již nepoužívám.

#117# 

Fuk Tomáš

Quote from: Navstevnikzulice on 29.05.2009, 14:50
Nevím jak Vy, ale TEFAL má nový typ konvice. Kdo hledá, tak ji sám najde, odkaz dávat nebudu. Jmenuje se Quick and Hot. Sám ji mám doma a obyč. varnou konvici již nepoužívám.

Je dobře, že takový průtokový ohřívač existuje, ale ne každému bude vyhovovat. Já bych ho třeba nechtěl ani zadarmo, obyč. varná konvice mi vyhovuje ideálně.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Kamil Novák

29.05.2009, 15:54 #59 Last Edit: 29.05.2009, 16:06 by Fuk Tomáš
Quote from: Navstevnikzulice on 29.05.2009, 14:50

Vážená návštěvo,
1) nechápu jak váš příspěvek souvisí s páně Kolesovými obavami  :-\

2) jestliže tato konvice s Turbem má cca o 1/4 větší okamžitou spotřebu než klasická a stojí cca 4x více, pak ani já nějak nechápu její výhody.  :-[
Pakliže ovšem člověk není patologický workoholik, který počítá čas na sekundy nebo neprovozuje nějaký fast food. ;D

3) ale jinak docela dobrá skrytá reklama  8)
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Macík Zdenek

Tak to jsem se celkem pobavil, ale navrhuji řešení!
Použít bezdrátový příjmač od ELKA s označením RFSA-61B, který se dá pod zásuvku, má spínací kontakt 16A a lze na něm nastavit i fukci schodišťáku (č.5). Tedy odčasuje a vypne po nastaveném čase. Jako ovladač si nalepíte vedle zásuvky tlačítko RFWB-20 a je to vyřešeno. Navíc máte možnost na jednu pozici tlačítka dát funkci schodišťák a na druhou pozici vypnuto (funkce č.3). Tedy mohu vypnout jště před uplynutím času (čas lze nastavit plynule od 2s do 60min). Tak co končíme tuto diskusi?:-)))

Lukáš Rotrekl

Quote from: Macík Zdenek on 29.05.2009, 20:56
Tak to jsem se celkem pobavil, ale navrhuji řešení!
Použít bezdrátový příjmač od ELKA s označením RFSA-61B, který se dá pod zásuvku, má spínací kontakt 16A

JJ, myslím, že tnto spínač cca po 1-3 měsících zajití spolehlivé odpojení konvice od napájení. Škoda, že pak nepůjde uvařit kafe.... :-\
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.