• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 06:39

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Je možné použít při zkouškách § 9 na ITI PC s ČSN online?

Started by Jakoubek, 26.05.2009, 21:28

previous topic - next topic

Jakoubek

Je možné použít při zkouškách § 9 na ITI PC s ČSN online?

#uft#

Miroš Jan

To : Jakoubek.

Ptáte se na špatné adrese.  :(  Musíte se zeptat na ITI  ;)
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

František Šohajda

Normy ano při testech, při ústních nic.....
PC nevím..?
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Michal Slabý

Pokud vím, tak povolovali jen originály norem. Ale každá pobočka může mít trochu jiná pravidla. Zeptejte se tam, kde vás budou zkoušet.
Revize E1B

František Šohajda

Ano jak píše kolega, originály norem bez poznámek !!
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Aleš Dobrovolný

Optám se jako ignortatský idiot: on-line normy nejsou originály?
Na twitter.com jako alesd, na G+ https://plus.google.com/113064284193761258953/posts -  můžete mě sledovat... . Elektronická  vizitka - hcard.ivancice.net

František Šohajda

jsou to originály....na zkoušky musí být vytištěné..

Fuk Tomáš

Quote from: Aleš Dobrovolný on 27.05.2009, 11:02
Optám se jako ignorantský idiot: on-line normy nejsou originály?

On je mezi tím jeden dost zásadní rozdíl.
Když má s sebou někdo papírový výtisk, tak musí dost dobře vědět, co má hledat a kde to asi tak bude. Čili musí to v zásadě znát, a ve výtisku si najít jenom nějaké přesné podrobnosti, spíš pro ujištění, že si to pamatoval dobře.
Když je bude mít elektronicky, tak potřebná úroveň znalostí "v hlavě" stačí mnohem slabší - vyhledávací nástroje jsou mocná zbraň. Když to malinko přeženu, tak v zásadě potřebuje znát jenom názvosloví, a to ostatní rychle a snadno dohledá. O tom ale snad zkouška není, ne?
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Aleš Dobrovolný

Quote from: Fuk Tomáš on 27.05.2009, 12:01
On je mezi tím jeden dost zásadní rozdíl.
Když má s sebou někdo papírový výtisk, tak musí dost dobře vědět, co má hledat a kde to asi tak bude. Čili musí to v zásadě znát, a ve výtisku si najít jenom nějaké přesné podrobnosti, spíš pro ujištění, že si to pamatoval dobře.
Když je bude mít elektronicky, tak potřebná úroveň znalostí "v hlavě" stačí mnohem slabší - vyhledávací nástroje jsou mocná zbraň. Když to malinko přeženu, tak v zásadě potřebuje znát jenom názvosloví, a to ostatní rychle a snadno dohledá. O tom ale snad zkouška není, ne?

Nechci být offtopic, ale nedá mi to:
nedávno jsem absolvoval zkoušky podle 50tky, částí zkoušek byl i test. Test na který jsem se nabiflil 600 odpovědí na 600 otázek, z toho některé "správné odpovědi" byly zcela špatně, ale test je test.

Druhý den jsem úspěšně test absolvoval a byl připuštěný k ústní zkoušce, kde jsem jakési znalosti předvést naštěstí musel a to i za použití mých výpisků z norem v PDA (skvělá věc) a on-line norem.

Třetí den ze znalostí odpovědí testu čistá 0. (Proveden večerní reset / bolšoj sbros)

Nesmyslnost zkoušení testem (otázky na velikosti uliček v rozvodnách a další "sakra" čísla, které jsou v normách právě proto, aby si je člověk nemusel pamatovat) jsem si tedy opět v praxi ověřil.
Na twitter.com jako alesd, na G+ https://plus.google.com/113064284193761258953/posts -  můžete mě sledovat... . Elektronická  vizitka - hcard.ivancice.net

Petr Mužík

je to potvrzeno garentem ITI ing. Vozobulem - při testech POUZE originál tištěné normy...
Revizní technik E2A,E2B - Jihomoravský kraj - Břeclavsko
tel.: +420605/473004
email: petr.muzik@atlas.cz