• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 16:49

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jaký je prosím rozdíl mezi ideálním a technickým kondenzátorem?

Started by Olda Ultrs, 06.06.2005, 23:34

previous topic - next topic

Olda Ultrs

Měl bych takový dotaz. Mohl by mi někdo poradit nebo pomoci s problémem, že mám mít do školy asi 5ti stránkový referát o rozdílu mezi technickým a ideálním kondenzátoru, ale vůbec nevím kde bych podklady na můj referát hledal. Mockrát vám za pomoc děkuji.

Karel Kosina

Pokud si já vzpomínám na dobu svých studií,tak pokud se měl vypracovat nějaký elaborát,tak vždy to bylo z látky,která se již učila a byla také uvedená v příslušných učebnicích.Pokud tedy nezůstalo nic v hlavě,dalo se na tyto pro rozpomenutí obrátit.
Dnes máme internet a tak co tak trochu vlastní snahy a zkusit známé vyhledávače a zadat např. v www.google.com Technický kondezátor a jistě budede mít další cestu skoro přímo vydlážděnou:-)

Georgis Fasulis

Jo, jo, souhlas s panem Kosinou. Na druhé straně pane Kosino vás hošík právě poslechnul - pokusil se použít k vypracování otázky internetu. :-) Ale teď vážněji, nemáte pravdu, že vždy co se chce po studentech, se i učilo. Já když dělal kdysi dávno diplomku, tak téma, jež jsem dostal zadáno (spolehlivost silnoproudých systémů vlastní spotřeby jedné blízké elektrárny), se v té době nejen že neučilo (tématem se letmo dotkla jediná přednáška), ale nexistovala ani žádná česká či slovenská literatura. I učitel tehdy přiznal, že to s tématem přepísk, nicméně prý ať se snažím. nakonec mi pomohl Výzkumný ústav Běchovice v Praze, jejíž zaměstnanci mi nejen svými výzkumnými pracemi pomohli se v problematice orientovat, ale i mi umožnili provést můj konkrétní výpočet na jejich počítači (80. léta -děrné štítky). O internetu se nám mohlo zdát. Z tohoto hlediska to mají myslím dnešní studenti lehčí a tak ať se snaží, tady jim celý elaborát nikdo nevypracuje.

G.F