• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jak se správně připojuje elektrická trouba?

Started by Kamil Pajo, 19.06.2009, 18:06

previous topic - next topic

Kamil Pajo

19.06.2009, 18:06 Last Edit: 19.06.2009, 21:34 by Milan Karvánek
, dnes mi přišli borci z jedné nejmenované firmy zapojit moji novou el. troubu. Nejsem elektrikař, proto se ptam: z trouby trčeli 3 dráty na které přes tzv.čokoládu připojili koncovku s kabelem do zásuvky, poté to zaizolovali lepenkou a prace hotová. Chci se zeptat, udělali to správně? Proč potom výrobce nedělá koncovky do zástrčky? To bych kvůli tomu nemusel volat firmu a platit za to. Dik

#116#

Jirka Š. Svejkovský

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Kamil Pajo

ok,v prubehu zitrejska ji tady vlozim.Takze mi je jasne ze na pruser ma ten ,,elektrikar'' zadelano.Hned se mi to nelibilo....

Jaroslav Kořínek

20.06.2009, 08:17 #3 Last Edit: 20.06.2009, 12:09 by Milan Karvánek
JEJICH POSTUP JE NEODBORNÝ - PRÁCI NEPLAŤTE
Nepopisujete, zda jde o vestavný spotřebič nebo spotřebič zakončený záauvkou i to je pro posouzení důležité.  Pokud jde o spojení pomocí svorkovnice, spoj musí být vždy v elektroinstalační krabici! /odpověď pro laickou veřejnost/  8)

Kamil Pajo

tak posilam foto "odborne prace"

Kamil Pajo

JESTE DOPLNIM,JDE O VESTAVENOU EL.TROUBU,KABEL NEMEL KONCOVKU DO ZASUVKY,ALE JAK JE VIDET Z FOTO,ODBORNICI TO TAM SIKOVNE PRIDELALI.CO S NIMA?

Milan Karvánek

František Šohajda

Podle práce to vypadá že odborník byl typu zedníkoelektrikář či stolařoelektrikář!! ;D ;D ;D
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Michal Kolesa

Quote from: Milan Karvánek on 21.06.2009, 17:04
Reklamovat, ohlásit firmu na OIP.

Co je OIP ?
Oblastní inspektorát práce ?

Zdenek Jakubcik 1

Viz foto odborné práce

To snad je vidlice ustřižená z výborné čínské prodlužovačky!

Kamil Pajo

nejhorší na tom je,že s tý firmy mi zítra má zapojit nějakej odborník ještě plynový sporák.Takže nemám žadný doklad o zapojení,taky jsem nic neplatil,mám to zaplatit az po zapojení plyn.sporáku najednou.

Zdenek Jakubcik 1

Unikají plyn vedle sršící vidlice je úděsná představa.
Zavolejte někoho z vedení společnosti a ukažte jim jejich "odborný" zásah. Trvejte na odstranění závady. Nechte si udělat na jejich práce revize od nezávislých revizních techniků, kteří nejsou nijak spojeni s touto společností a pak se uvidí. Pokud tato firma dělala celou instalaci, tak bych čekal, že závad bude víc. Teprve potom bych se snažil něco zaplatit.

Kamil Pajo

štěstí že existují takové stránky jako jsou tyhle a že jsem se o to začal zajímat.Jak jsem dřiv psal,od prvé chvíle se mi to zapojení nelíbilo.Děsí mně představa že takoví odborníci dělali el.rozvody v nějakém domu,nebo zapojovali někomu jinému takhle troubu.To je opravdu na podaní trestního oznámení!!

Jaroslav Kořínek

.. a pro po: Jak na elektrickou troubu tak plynové zařízení MUSÍTE dostat revizní výchozí zprávu!

Pavel Horský

Otřesné!  Ten kousek šňůry s vidlicí je ustřižený z "prodlužovákového" bubnu. To se snad už nedá nazvat ani prasárnou. Když budou majitelé firmy dělat cavyky, pěkně jim řekněte, že jste již odeslal fotodokumentaci k posouzení na odborná místa. Nechte si na připojení vystavit rev. zprávu.  
Můžete pak taky veřejně upozornit na obchodní jméno takové firmy tady na portálu elektriky?
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Kamil Táborský

Quote from: Jaroslav Kořínek on 21.06.2009, 19:24
.. a pro po: Jak na elektrickou troubu tak plynové zařízení MUSÍTE dostat revizní výchozí zprávu!

U nás měnily plynový sporák za nový a dávali nový kulový uzávěr,na který připojili flexibilní plynovou hadici, která je připojena přes převlečnou matici do sporáku.
Ale požadovat výchozí revizní zprávu mě nenapadlo ani se o ní nikdo nezmínil  :-\ a to jsem aji vyučenej instalatér  :)

Kamil Pajo

týpek který mi ma přijít zítra zapojit plyn.sporák byl v pátek na obhlídku jak to u mně vypadá a zrovna jsem se ho na revizi ptal.říkal,že mi revizi na plyn mohou vystavit (cca1500kč),ale že to je zbytečné.Revize by prý byla nutná pokud by se v tom bytě nebydlelo víc než 2 roky.Taky si to musim ověřit.Jestli je takovej odborník jako ten pán co mi připojil troubu,tak.....
Jinak název firmy neznám,dohodil mi ji člověk z jedné firmy,která mi dělala kuchyň.Každopádně mu zítra volám,řeknu mu co provedli,a taky odvolám toho plynaře.
Pánové,nevíte o firmě z Plzně,která by mi provedla zapojení trouby a sporáku tak jak to ma být?

Martin Novák

Quote from: Kamil Pajo on 21.06.2009, 18:39
nejhorší na tom je,že s tý firmy mi zítra má zapojit nějakej odborník ještě plynový sporák.Takže nemám žadný doklad o zapojení,taky jsem nic neplatil,mám to zaplatit az po zapojení plyn.sporáku najednou.

Plyn zapojeny na obdobne urovni jako ta elektrika... Hmmm. Are you ready to fly ?