• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Může mít HDO SPÍNAČ do zásuvky uplatnění v domácnosti ?

Started by TOMÁŠ KLIMECKÝ, 17.08.2009, 19:32

previous topic - next topic

TOMÁŠ KLIMECKÝ

17.08.2009, 19:32 Last Edit: 31.12.2009, 23:41 by Miroslav Minařík
Našel jsem na internetu HDO SPÍNAČ do zásuvky.
Uvažuji o jeho nákupu, jak se dá uplatnit v domácnosti.
Mám sazbu D45, bydliště Prosenice u Přerova

#105#

Miroslav Minařík

Uplatníte v domácnosti pokud chcete spínat větší zátěž pouze v době trvání nízkého tarifu.
Ale neptejte se lidí v diskusí co na to připojíte.
Nevíme co doma máte a co ne.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Michal Kolesa

Mě by spíše zajímalo jak to ten adaptér do zásuuvky pozná, že je zrovna nízký tarif.

Valter Mayer

Quote from: Michal Kolesa on 18.08.2009, 03:53Mě by spíše zajímalo jak to ten adaptér do zásuuvky pozná, že je zrovna nízký tarif.
Tak jako každý jiný přijímač HDO.
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,1382.0.html

Ovšme, měl by se nastavit na stejný typ/kód jako přijímač HDO v elektroměrovém rozvaděči, jinak způsobí více škody (finační) než užitku.

František Šohajda

Pro šetřílky zapínání automatické pračky v nízkém tarifu.... :o
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Tomáš Jarovec

Quote from: František Šohajda on 18.08.2009, 08:02
Pro šetřílky zapínání automatické pračky v nízkém tarifu.... :o

Uživatele takové zásuvky by mělo těšit, že pomáhá provozovatelům sítě a nejen těch pár stokorun, které může ušetřit :). Při spínání pračky se to může vymstít, stačí když HDO skončí dřív než prací program. Z ostatních spotřebičů možná spínání nějakého přenosného topení.

František Šohajda

TO:Tomáš Jarovec
právě proto že si ditributor uleví ve výkonu za "drahou" elektřinu a sobě si pokazí pračku... ;)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Hugo K.

To F.Šohajda

Viděl bych to na připojení signalizace do tohoto zařízení.
Ne že by signalizace nešla připojit na  kontakty stykače v rozvaděči,ale potom se jedná o zásah do rozvaděče a správně bych rozvaděč měl vytrhnout ze zdi a odnést certifikované firmě k vystavení prohlášení o shodě.
Varianta s tímto spínačem se mi jeví být levnější (whist)

Pavel Žák

Osobně používám HDO na spínání osvětlení. Nejraději používám repas. FMX 300 (náročnější na místo), kde si mohu spínání měnit dle libosti. Při ceně cca 450,- se nemusí řešit fotobuňka (900,-) popřípadě spínačky na výseč (1 000,-).
Poslední modely od ZPA se programují pouze pomocí rozhraní s PC a to už není tak operativní.
Koukal jsem do manuálu zmíněného HDO a šlo by také tak použít.

Jirka Š. Svejkovský

Quote from: Pavel Žák on 18.08.2009, 10:11
Osobně používám HDO na spínání osvětlení.

Sazba D25d, kód 4:
1:45 Zapnout
7:45 Vypnout
16:20 Zapnout
18:20 Vypnout

Z toho mi vyplývá, že mezi 18:20 a 1:45 jste potmě. Chybí mi v tom jakákoliv logika.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Pavel Žák

Je třeba znát ty správné kódy ;)

Jirka Š. Svejkovský

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Radek Červený

Na první pohled to má význam, na pohled druhý je také dobré kouknout, jakou zátěž má tento spínač povolenou.
Ono pověsit na toto 3kW přímotop s klidným svědomím, že těch 16A na štítku je OK, no nevím nevím....
U těchto výrobků po zkušenostech raději dělit dvěma a to jen v případě, že je ta správná konstalace hvězd :D
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Petr Tobolík

Sazba D45 se přiznává ruku v ruce s revizí na instalaci a na namontované spotřebiče.Takže předpokládám, že blokování spotřebičů tepelných a jiných bylo již vyřešeno.Tento doplněk bych použil snad jen na signalizaci...pračku bych na to nedal...el.kotel taky ne....snad jen nějaký malý přímotop.Jiné praktické využití nevidím.