• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Mohu mít jednofázový přívod a třífázový proudový chránič?

Started by Jindřich Babák, 07.06.2005, 06:55

previous topic - next topic

Štefan Beláň

Zřejmě nový návštěvník p. Bertl a ještě tak trochu laik, jinak si nedovedu představit takový názor po tom, co se na těchto stránkách probral chránič ze všech možných stran. Víc to snad probrat ani nešlo!

Chránič chrání - jistič jistí.

Jaroslav Ferst

Je to vyzkoušené, pane Bertl: zkuste z čtyřpólového chrániče odpojit dvě fáze a pak v té zbylé fungující simulujte poruchu. Chránič vybaví stejně, jako by "jel" na tři fáze.

Miloslav Janoušek

To Pavel Bertl : U 3fázového připojení může téci proud jen jednou fází a nulou, nejsou-li v ostatních dvou fázích spotřebiče zapnuty. Podle vás by při poruše chránič nevybavil.

Aleš Dudek

Doporučuji podrobně prostudovat přiložený návod - setkal jsem se s tím, že tam byla popsána  varianta při jednofázovém přívodu (určitým propojením na odvodu se zajistila funkčnost test tlačítka).

Vlachovice, okr. Žďár nad Sázavou, kraj  Vysočina

vzduchotechnika elektromontáže všeobecně

Stanislav Pavézka

Pane Beláň budete se divit,Siemens takové 4 pol. s char.B dělá.

Štefan Beláň

To: Pavézka

To se teda opravdu divím, je to pro mne novinka. Doposavad jsem neměl ani tušení. I když si vzpomínám, že už někdo o tom diskutoval a pak se neozval. Podíval jsem se na stránky Siemens a máte pravdu. Jsou uvedené nejen s B ale i s C chrakteristikou. 

Díky za informaci.

PS: Asi je to jediný výrobce?

Chránič chrání - jistič jistí.

Stanislav Pavézka

To:Beláň
Já jsem asi před 4 roky koupil 3 ks B16A,0,03 v i centru v Brně ve výprodeji za á 250,- Kč,dokonce se vyrábí i třívodič.Za normálních okolností bych však zmíněný výrobek nekoupil,protože pořizovací cena je u 25A je značná u tohoto typu kolem 3000,-Kč.

Miroslav Lampart

Pane Beláň, diskuze je o tom, že různí lidé vysloví různé názory a různě je podloží fakty. Je to o tom, že si má každý posoudit, který názor je správný. Nikdo není vševědoucí (mimo jednoho našeho arogantního politika) a každý se může mýlit.