• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Hledám funkční měnič 12/230V pro zásuvku v autě...

Started by Michaela Šímová, 13.07.2005, 22:31

previous topic - next topic

Michaela Šímová

13.07.2005, 22:31 Last Edit: 04.03.2008, 23:21 by Administrátor fóra, čistič
Potrebovala bych poradit, potrebovala bych zasuvku na 230V,
nejlepe pro pripojeni do auta...

Nevite, je to nekde k sehnani?
nebo da se to nejak vyrobit?

Mirek Karel

,
zkuste stránky www.conrad.cz.,v Praze také FK Technik na Koněvově ulici.Měnič má 120 W a stojí do 2000 Kč s DPH.Používám ho již dva roky k napájení notebooku nebo pro nabíjení aku vrtačky.Vzhledem k ceně bych asi nedoporučoval domácí výrobu.Jedná se o vzhlednou krabičku,která se napojí do autozapalovače.Na krabičce je zásuvka 220 V pro spotřebiče II.třídy.

Karel Kosina

Jedná se vám zřejmě o možnost připojení spotřebiče 230V v autě,tedy budete potřebovat měnič.
Podívejte se např. na: http://www.elkomp.cz/
Nabízí měniče z 12V na 230V o výkonu 150 VA až 1700.VA.

Jan Vejražka

Také zkuste http://www.karavanshop.cz/.

Ale měnič 24V / 230 V 300 VA se nám s určitým notebookem nerozbíhal, chtělo to měnič 500 VA.

Miroslav Minařík

Máte pravdu jsem nyní odkázán pouze na měnič 12/230V 300VA a provozní LED pulsního zdroje se nerozvítí ani bez zatížení (respektive poblikává). Ostatní spotřebiče fungují dobře.

.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

jan skalicky

Vážený pane kolego,
stačilo li by vám zařízení 24V/220V porozhlédněnte se v okolí po vyhozené UPSce z počítače. Je toho všude plno, vyhazuje se to  většinou proto, že odejdou baterky. Úpravy pro použití UPS jako měniče jsou minimální.

Miroslav Minařík

Znáte Murfyho zákony ... Jsem na dovolené, měnič ani neťukne a navíc po roce provozu odešel akumulátor notebooku. Takové mám problémy s elektrikou :-( Ale stylové, že? Píšete 24V? Ne 12V?

.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Mirek Karel

Tak nevím, možná jsem bílá vrána nebo mám štěstí.Používám již dva roky měnič napětí od Conrada 12V/230/280 W.Jeho cena byla okolo  2 000 Kč bez DPH.Když jsem zjistil,že nabíječka do auta pro notebook stojí  5 000 Kč,nebylo co řešit.Dokonce jsem pomocí tohoto měniče nabíjel aku vrtačku.Pro úplnost dodávám typ notebooku ACER aspire 3003 technická data měniče : Vstupní napětí 10 - 15 V DC ± 0,3 V, výstupní napětí 210 - 230 V AC / 50 Hz, příkon (výkon) 280 VA (W) - trvalý (>4 hodiny), 600 VA (W) - špičkový (krátkodobý, < 0,1 s), účinnost 90 %, odběr proudu naprázdno < 0,15 A. Provozní teplota max. 40 °C. Hmotnost 700 g. Rozměry (š x v x h): 105 x 57 x 165 mm.

Petr Procházka 555

Pokud se jedná o měnič pro napájení zařízení typu malých spotřebičů tak bych se podíval do prodejen pro modeláře kde tyto vysoce kvalitní měniče prodávají za ceny poloviční od fa Conrad.Jedná li se o napájení notebooku a nebo dobíječ telefonu či PDA pak je měnič nesmysl a zaměřil bych se přímo na adaptor pro palubní síť 12/24V.Spínaný zdroj ve spolupráci s měničem nefunguje spolehlivě a navíc ekonomuka takového provozu není nijak vysoká.Také cena zdroje pro notebook na 12 V je nižší než cena spolehlivého a kvalitního měniče.

Milan Dupal

Důležitým faktorem je tvar výstupního napětí měniče (sinus, modifikovaný sinus, obdélník,...). V technických parametrech měničů obvykle (záměrně) nebývá vyznačeno a má zásadní význam pro provoz některých spotřebiců.