• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Nakolik je potřebná nová instalace ve starším panelovém bytě?

Started by M_Beda, 08.11.2009, 13:56

previous topic - next topic

Radek Kroutil

Quote from: Jan Franěk on 09.11.2009, 21:05
citace:
Za 12000kč to prostě nejde. Ta cena musí každého, se zdravím rozumem, prostě varovat. Copak není projekt a v něm výpis materiálu? Nebo to dělají vietnamci se svým doveženým materiálem za výhodné ceny?

Dle mě je to cena za práci, bez materiálu. Ale nacení značkové výrobky a osadí to China matrošem a na tom vydělaj...
Popravdě jsem viděl moc málo projektů, kde byl určen i výrobce jistících a ostatních prvků. A na této ,,banalitě,, jdou vydělat slušné peníze... (zle)
Už se ptalo i pár investorů, co že to naceňuju za pálky, když např. jistič viděli za 45Kč a chránič za 400Kč  :'(
Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz

Pavel Horský

Quote from: Radek Kroutil on 09.11.2009, 21:39
Dle mě je to cena za práci, bez materiálu. Ale nacení značkové výrobky a osadí to China matrošem a na tom vydělaj...
Popravdě jsem viděl moc málo projektů, kde byl určen i výrobce jistících a ostatních prvků. A na této ,,banalitě,, jdou vydělat slušné peníze... (zle)
Už se ptalo i pár investorů, co že to naceňuju za pálky, když např. jistič viděli za 45Kč a chránič za 400Kč  :'(

Radku, to vše je o osobním přístupu ke svému povolání a k tomu, čím se prezentuji. Nikdy bych si nedovolil někomu kvůli výdělku namontovat china šunt.  Je naprosto jasné, že tak nízká cena za provedení montážních prací bude dohnána rozdílnou cenou použitých materiálů. Jak jsem již psal, ten borec co to oceňoval nepsal podrobně typy materiálů. Napsal jen: Jistič 16A a cena, chránič a cena, kabel 3x1,5 a cena atd. a ještě to tutově oceňoval dle mého rozpočtu, který jsem odevzdával před ním. PD samozřejmě výkaz výměr neobsahovala a tak jsem musel veškerý výcuc sám vytvořit. Strávil jsem s tím nějakou dobu, kterou mi nikdo nikdy nezaplatí. Kdybych spočítal takto zbytečně strávený čas nad rozpočty za těch 16 let co živnostničím a nechal bych si ho proplatit  :D, tak bych byl docela v balíku.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Olga Joklová

Quote from: Radek Červený on 09.11.2009, 17:38
si uvědomte, že jak položíte nové podlahy a vymalujete, tak

ano, to je přesně důvod, proč jsem tu ukázala i fotky, neboť ze současného stavu prací je zřejmější, co se vlastně dělá a nakolik je co "přístupné" (odkryté)

a ještě se s dovolením zeptám jako "blbec" :-[ (prostě jsem nikdy nic takového nedělala)
QuoteNechte si udělat pár cenových nabídek
- takovou nabídku mi zpracují zadarmo? ?? nebo nejdřív několikrát zaplatím zpracování podkladů? :-\  :o  (hodil by se smajlík krčící rameny, jako že "nevím")

(TECHNICKÁ: jsem to pořád já, jen jsem se zaregistrovala ;)
M_Beda)

Radek Červený

Quote from: Olga Joklová on 10.11.2009, 11:41
a ještě se s dovolením zeptám jako "blbec" :-[ (prostě jsem nikdy nic takového nedělala)  - takovou nabídku mi zpracují zadarmo? ?? nebo nejdřív několikrát zaplatím zpracování podkladů? :-\  :o  (hodil by se smajlík krčící rameny, jako že "nevím")
M_Beda)

Zpravidla ano, ale upřímně, bez projektu nikdo z vás radostí skákat nebude.
Zpravidla je solidní postup investora nechat si zpracovat projekt,co má hlavu a patu vč. výkazu výměr a dle výkazu výměr vám cenovou nabídku udělá rád každý. Navíc máte dodávku přesně vyspecifikovanou a předejdete do budoucna mnoha nejasnostem a nedopatřením ohledně víceprací.
Pokud výkaz výměr nemáte, jistě vám to zpracují také, ale už to bude přesně to, co psal kolega Horský výše. Někdo to v tomto případě může řešit i vratnou kaucí v případě realizace zakázky. Vše je věcí dohody.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Radek Červený

To Pavel Horský, Radek Kroutil, Jan Franěk...
Pánové, máte pravdu, ta naše obživa se dá hodně často přirovnat k pořekadlu házení perel..... ( nejde to dále publikovat ve veřejné části fóra ).
Myslím si, že kdybychom na pár večerů sedli a začaly vzpomínat, dalo by to na hodně slušný obsah vydání pamětí  ;D
A proto to berte s nadhledem, posledních deset dní jsem už začal opět věřit i na boží mlýny, a kdybych se měl s každým výdrbem trápit, tak jsem dnes už v péči MUDr. Chocholouška  ;D
Takže jsem dnes byl nakupovat ve velkoobchodě, obsluhuje mě skladnice a v tom se zpozaregálu vyřítí mládenec, se kterým se známe od konkurence a jeho bývalého zaměstnavatele. A tak se ptá jek se mám, jak se daří atd. Tak mu s úsměvem odpovídám že skvěle, mám jeden, max. dva telefonáty denně, nikdo mi telefonicky nenabízí reklamu ani pojištění či řešení mých financí, když zákazník platí, tak se zeptá, zda to stačí a zda nezaplatil málo, že když někdo nemůže zaplatit předem a platí až po předání, tak je fest naštvanej, atd. V tomto tónu jsem ještě chvíli pokračoval za velkého smíchu, pak nám skladnice řekla budíček a mazaly jsme dál  ;D
Zkrátka si z toho musímě dělat ( i ), jinak nepřežijem  ;)
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Jan Franěk

Dneska jsem byl zase na prohlídce v jednom panelákovém bytě.  (zle) Zásuvku v koupelně jsem zakázal používat a to ostatní snad těch 10 dní ještě vydrží. Nájemníci (Kamerun, Uganda 2x) si v momeňtě když přestaly fungovat zásuvky, provedli vlastní instalaci. Kdo zná fotky z těchto zemí asi pochopí proč se to musí urgentně předělat.   o:-)
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585