• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jaký kabel mám zvolit pro zemní vedení od ER do RD?

Started by RobinOV, 25.01.2010, 11:14

previous topic - next topic

RobinOV

25.01.2010, 11:14 Last Edit: 28.04.2010, 22:55 by Miroslav Minařík
Poradíte mi, jaký je vhodný kabel (dle norem) pro vedení v zemi (výkopu) od elektroměru umístěném v rozvaděči na hranici pozemku do rozvaděče v budově? Mám tam jistič 3 x 240/400V, 32A. Jaký průřez a izolaci musí mít?

#117# ER...........elektroměrový rozvaděč
            RD...........domovní rozvaděč
            Bez doplňujících informací nelze na tento dotaz dostat jednoznačnou odpověď!

RobinOV

Jaké doplňující informace je třeba dodat?

Pavel Horský

Vzdálenost od ER do RD, způsob uložení kabelu v budově a vzdálenost této trasy, celkový příkon všech spotřebičů používaných v budově, účel využití budovy, jestli již máte povolený hl. jistič před elektroměrem, tak jeho velikost....................

A poslat peníze na účet za provedený návrh (dance)
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Radek Kroutil

Quote from: RobinOV on 25.01.2010, 11:14
Jaký průřez a izolaci musí mít?

Průřez- dostačující + příp.rezerva (dle vzdálenosti a uložení. Nestačí napsat pouze v zemi. Co když vede v objektu v tep.izolaci ?)
Izolaci - pořádnou
;D
Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz

František Šohajda

A délka?? Já mám při tom samém zapojení jak píšete 2m a Vy 2 km?? ;D
A oba dva máme jištění 32A/3/B... ;D
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

RobinOV

Je to cca 60 metrů, je to pouze v zemině, žádná podlaha a nic podobného. Všechno je funkční a jističe dle dokumentace, ale přívod je na dřevěných sloupech a vypadá to jako prádlové šňůry. Předchozí majitel měl poněkud zvláštní chutě. ;D