• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 12:10

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jaký stupeň krytí pro venkovní prostředí?

Started by Miloš Dolejš, 17.02.2010, 12:52

previous topic - next topic

Miloš Dolejš

17.02.2010, 12:52 Last Edit: 14.05.2010, 21:39 by Miroslav Minařík
Výrobce "ledničky" (automat na  minerálku) uvádí na štítku krytí IP23 a tvrdí, že lze tento spotřebič umístit do venkovního prostředí. Je to tak správně ? Já bych čekal vyšší stupeň krytí!

#105#

Milan Mlejnek

EZ musí odolávat současně vlhkosti a teplotě dané příslušnou třídou a vodě srážející se na EZ a jeho okolí.   
Pro venkovní prostory s AB1 až AB6 a AB8, lze doporučit pro uvedený spoptřebič  IP23 za předpokladu že bude chráněn  proti vlivům odpovídající třídě AD3 nebo jinou dostatečnou ochranou.
Pro provoz a umístění EZ s ohledem na vnější vlivy vycházejte z doporučení  a technických podmínek, které stanoví výrobce. 

Kamil Novák

Quote from: Milan Mlejnek on 18.02.2010, 07:18
Pro venkovní prostory s AB1 až AB6 a AB8, lze doporučit pro uvedený spoptřebič  IP23 za předpokladu že bude chráněn  proti vlivům odpovídající třídě AD3 nebo jinou dostatečnou ochranou. 

Kde se venku za běžných podmínek vyskytuje vliv AD3 ?  :-\
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

František Šohajda

Určit vnější vlivy není tak jednoduché, jak si myslíme.../i já si myslel, že je to práce na minuty!/..
Tak jak jsem viděl určovat na školení jeden vliv ukázkově, to je na 2-3 hodiny práce..../a to je jeden vliv.!/
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...