• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 20:15

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Víte jak se vyhnout určování vnějších vlivů v kuchyni restauace?

Started by Kamil Novák, 23.02.2010, 22:23

previous topic - next topic

Kamil Novák

Dnes jsem se setkal se zvláštní metodou (alespoň pro mne), jak si pan projektant ulehčil práci při určování vnějších vlivů v restaurační kuchyni.
Požaduje zde instalace provést podle koupelnové normy!  (ssur)

Vanu pro šéfkuchaře ani sprchový kout pro ficku tam dosud ale nikdo nenainstaloval.  ;D

BTW: Nehledě na to, že tento "projekt" byl spáchán v 05/2008, kdy již platila ČSN 33 2000-7-701 ed.2.

#117#

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Milan Illek

Odkaz na uvedenou normu lze považovat za blábol. Záleží ještě na tom, co je uvedeno ve zmíněném protokolu.

Kamil Novák

Quote from: Milan Illek on 24.02.2010, 09:57
Odkaz na uvedenou normu lze považovat za blábol. Záleží ještě na tom, co je uvedeno ve zmíněném protokolu.

Jaký protokol? Žádný není. Toto je určení VV!  ;D
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Jirka Š. Svejkovský

Nejenom koupelnová kuchyně je zvláštní, ale i ty zvlášť nebezpečné venkovní prostory bych rád viděl.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Pavel Horský

Když tak čtu ten úryvek z technické zprávy, sakra, to musel být ale hoooooooodně těžký slohový oříšek.
Ještě by mě zajímalo, jak vypadá ta hlavní ochranná svorka  :D

Ale když se tak nad sebou zamýšlím a někdo by takto veřejně hodnotil mé technické zprávy..........noooooo, to by mě asi smích brzy přešel.
Pánové, to samozřejmě platí i o vás.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Jan Alin

To vypadá na blábol který je narychlo sesmolený pro nedostatek peněz. Bohužel takových projektů vídám docela dost.  :'(

Lukáš Rotrekl

Quote from: Kamil Novák on 24.02.2010, 10:36

Odkazuje se na protokol o VV ve stavební části dokumentace. Tady jenom píše, že lze instalaci provést dle ...., no každopádně je to nějaké divné....

Bohužel, se mezi námi najdou projektanti, kteří jsou ochotni dělat za almužnu, ale pak podle toho ty projekty vypadají....
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Štefan Beláň

Osobně si myslím, že odkaz na provedení instalace podle normy ČSN 33 2000-701 není zas tak velký blábol, akorát to trochu tahá za uši.
Pokud se zamyslím nad zhotovením instalace podle uvedené normy, tak jsem přesvědčený, že budou splněné veškeré podmínky správně zhotovenou instalaci pro restaurační kuchyni.

Od odpůrců bych uvítal vypsání rozdílů a chyb ve zhotovení instalace podle ČSN 33 2000-7-701 a instalace v restaurační kuchyni zhotovené podle jiných ČSN . :-\
Chránič chrání - jistič jistí.

Rozmahel Vladimír

Je pravda, že účel světí prostředky. Pokud ale má norma v rozsahu platnosti uvedeno to, že platí pro instalace v prostorech s upevněnou vanou nebo sprchou, platí pro tyto prostory. Požadavky na krytí, atd... je nutno stanovit na základě určení vnějších vlivů v daném prosotoru, i když požadavky na ochranná opatření a krytí, atd... mohou vyjít stejná. Neznám normu, která zařazuje kuchyň do nebezpečných prosotrů. Ve větších kuchyních se běžně provádí např. čištění kotlů vypouštěním na podlahu, nelze vyloučit AD2 a výše, může to být i zvlášť nebezpečný prostor.

Jan Alin

Quote from: Štefan Beláň on 24.02.2010, 21:46
Od odpůrců bych uvítal vypsání rozdílů a chyb ve zhotovení instalace podle ČSN 33 2000-7-701 a instalace v restaurační kuchyni zhotovené podle jiných ČSN . :-\

Rozdíl zřejmě nebude žádný, možná to bude i trochu přehnané, blábol je to v tom že ta norma na to prostě neplatí. Zřejmě to vzniklo kopírováním textů z jiné tech.zprávy a projektant to prostě zapomněl opravit.

Jaroslav Kořínek

¨Pokud to uděláte lépe než jest psáno v normě, vyhověl jste požadavkům litery zákona a norma vás nenutila k něčemu o čem jste přesvědčen jinak.
Průmyslové kuchyně mají svá specifika a vše záleží na zkušenostech projetanta a na informacích, které dostal při zadání. Na tomto základu postaví i protokol o určení vlivů (AD2 a vyšší bych doporučoval z vlastní zkušenosti).

Milan Illek

Quote from: Kamil Novák on 24.02.2010, 10:36

Pouze jsem si přečetl Vámi přiložený text.

Kamil Novák

Quote from: Milan Illek on 27.02.2010, 10:44
Pouze jsem si přečetl Vámi přiložený text.

Ano, to souhlasí. A to je také vše, co se o Vlivech kde píše.  :(

Jirka Š. Svejkovský

Nojo, ale zpráva se na nějaký protokol odvolává. Takže existovat může, jenom není součástí části elektro.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B