• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 23:27

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jakým způsobem mam zadelat stoupacky v paneláku?

Started by xxxxxxxxx, 30.07.2006, 17:57

previous topic - next topic

xxxxxxxxx

30.07.2006, 17:57 Last Edit: 29.12.2008, 10:47 by Administrátor fóra, čistič
Jak mám v koupelně zadělat stoupačky?
Mám předělanou koupelnu,
vybourala jsem panelakové jádro a nechala jsem větší okno na zakrytí stoupaček a měřáků.
Poraďte mi prosím,
jak mam přidělat desku na které jsou dlaždičky.
Magnet neni možné využit, deska je moc težká.
Desku je nutné nejprve zespoda nasadit a poté vršek přitáhnout.

Štefan Beláň

TO: Nováková

Nechápu, proč se ptáte na stavební konstrukční prvky zde na elektrice. Je pravdou, že se elektroinstalatérům občas říká "elektrozedníci", to proto, že často sádrují.

Protože se zde ženy vyskytují velice zřídka, a všichni jsou rádi, že alespoň občas, zkusím vám ze slušnosti odpovědět, jak bych to řešil osobně.

Co se týče otvoru do stoupačky, je vhodné, právě pro svou váhu, provést klasické otvírání na speciálních pantech jako dveře. Ochráníte tím dlaždice před zničením, v případě upadnutí desky na zem. Uvědomte si, že se do stoupačky leze dost často, jednak k provádění odečtu různých měřičů, ale také z kontrolních důvodů. 

Chránič chrání - jistič jistí.

Petr Doležal

Mám podobně řešenou desku s obklady ze strany kuchyně u akvaria, které je ve zdi mezi obývákem a kuchyní. Spodní hrana je ze strany výklenku opatřená čepy, které nesou váhu desky a zabraňují vysunutí spodku. Horní hrana opatřena magnety, které váhu nenesou, jen desku přitahují. Pro "odtržení" desky od magnetů malý kruhový otvor pro ocelový háček. Namísto magnetů by mohl být nerezový šroub s hezkou hlavou do protizávitu na konzole ve výklenku  
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení