• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Kolik kabelů cyky 3x1,5 je možné spojit pod vypínačem?

Started by Eduard Nový, 09.04.2010, 09:35

previous topic - next topic

Eduard Nový

09.04.2010, 09:35 Last Edit: 14.09.2010, 23:44 by Miroslav Minařík
Kolik kabelů cyky 3x1,5 je možné spojit pod vypínačem? Je to nějak omezené normou nebo pouze velikostí krabice?

#112#

Pavel Horský

Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Jiří Schwarz

Quote from: Pavel Horský on 09.04.2010, 11:58
Je to omezeno pouze velikostí krabice.

Snad by se dalo dodat něco na téma "aby se v tom taky vyznal ten, kdo to třeba někdy bude opravovat..."
Rozhodně bych z krabice pod vypínačem nedělal rozvaděč...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Otakar Dosbaba

... a kdo není měkkej, tak v té káúšedesátosmičce spojí alespoň tři CYKY 5Cx35 ...  (dance)

MichalBrabec

do KU 68 se kolegovi podařili zesvorkovat 9 kabelu 3x1,5 ,ale byla to jen svorkovaci krabice. Kdyby byla hluboká tak by se s těma 9 vešel i ten vypinač.

Jan Alin

Quote from: MichalBrabec on 09.04.2010, 16:12
do KU 68 se kolegovi podařili zesvorkovat 9 kabelu 3x1,5 ,ale byla to jen svorkovaci krabice. Kdyby byla hluboká tak by se s těma 9 vešel i ten vypinač.

Tak to je kolega sice šikovný ale jako řemeslníka bych ho domů nechtěl.  ;)

Milan Illek

Quote from: MichalBrabec on 09.04.2010, 16:12

Zřizování el.rozvodů... ČSN 33 2000-1 ed.2, čl. 134.1.1
...práce musí být provedena odborně ( dobré řemeslné úrovně).

Radek Červený

Quote from: Milan Illek on 09.04.2010, 17:12
Zřizování el.rozvodů... ČSN 33 2000-1 ed.2, čl. 134.1.1
...práce musí být provedena odborně ( dobré řemeslné úrovně).

Jen mám pocit, že na to se už dávno nehraje. Dnes je frajer ten, kdo to udělá nejlevněji, to je hybná páka, a řemeslné provedení už nikoho beztak nezajímá.
Ta norma by se měla novelizovat  :D
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Jan Alin

Quote from: Radek Červený on 09.04.2010, 17:46
Jen mám pocit, že na to se už dávno nehraje. Dnes je frajer ten, kdo to udělá nejlevněji, to je hybná páka, a řemeslné provedení už nikoho beztak nezajímá.
Ta norma by se měla novelizovat  :D

Jo, zrovna dnes jsem zahlédl v TV Paroubka, jak mluvil o elektronických výběrových řízeních kde jedinou a rozhodující bude cena. Nevím čeho se to týkalo a doufám že to byla "videomontáž" ale jestli ne tak nevím kam se odstěhovat protože to nemůže dobře skončit.  :'(

František Bernard

Lidové noviny dne 9.3.2010: Pan ředitel Libor Malý: "Bohužel se začíná objevovat problém, že ubývají kutilové, kteří ještě před patnácti lety v každé firmě byli. Dneska, když chci po mladém klukovi, aby zapojil zásuvku, tak mi řekne, že není  elektrikář. Ale to je přece normální, že vím, co je to fáze a nulák".  :-[

Fuk Tomáš

Quote from: František Bernard on 10.04.2010, 10:00
Lidové noviny dne 9.3.2010: Pan ředitel Libor Malý: "Bohužel se začíná objevovat problém, že ubývají kutilové...

A to je ten pán bývalý kriminalista, takže by mohl tušit, že existují nějaké předpisy  :D
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Štrubl Radek

Je to dáno velikosti krabice.Já montuji nad 7 kabelů v krabici .KUP68.

Pavel Horský

Quote from: Štrubl Radek on 13.04.2010, 04:37
Je to dáno velikosti krabice.Já montuji nad 7 kabelů v krabici .KUP68.

KUP68? A není to náhodou KPR 68 od Koposu?
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz