• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Môžem pripevniť zásuvku a svietidlá na kovový káblový žľab?

Started by Martin H., 20.04.2010, 23:55

previous topic - next topic

Martin H.

V garáži RD by sa mi hodilo, keby by som mohol mechanicky upevniť zásuvku pre pohon brány a lampy priamo na kovový žľab nesúci káble. Je to dovolené?

#uft#

Pavel Horský

Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

František Šohajda

Můžete...
Za "mlada" jako montér ,jsme dělali průmyslové aplikace a takových zásuvek na kovovém kabelovém žlabu jsme dělali tisíce...(jsou tam dodnes -pokud vyrábějí)
Bývalo to dokonce nejjednodušší řešení i pro projektanta..
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Lukáš Rotrekl

Akorát to nesmíte montovat "knafy" nebo "texy", ale pěkně opatrně předvrtat přišroubovat.....Možná se vám tato rada bude zdát zbytečná, ale viděl jsem tento způsob montáže u cca 50letého mazáka.... :D
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Jaroslav Hasala

Tento způsob montáže je celkem častý, zejména v průmyslových instalacích.
Z pochopitelných důvodů je vhodné instalovat osvětlení (popř. další věci) na žlaby dříve, než jsou tam uložené kabely.
K montáži jsou asi nejvhodnější šrouby přiměřené délky, s čočkovitou hlavou, s tím, že hlava šroubu je uvnitř žlabu.
Je také vhodné použít vějířové podložky, zejména u zásuvek nebo když se na kostrukci žlabů přenáší vibrace z okolí.
elektromontážní firma, revizní technik E2/A
specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody.
tel. : 603 355 919
email : jarda@hasala.cz

Milan Karvánek

Ano můžete a pak jsou také velice vhodné Fe kozičky vhodných tvarů přivařené přímo k roštu, rovněž je možné použít kozičky vyrobené z děrované pasoviny a přístroje a spotřebiče přišroubovávat pomocí kluzných matek M4.  (whist)

Miroš Jan

elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace