• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Co je nutne minumum na skolaudovanie novej pripojky v starom dome?

Started by Rastislav Kassak, 22.04.2010, 10:56

previous topic - next topic

Rastislav Kassak

Budujeme novu pripojku do jeden starej budovy (nazvime ju chalupa), ktoru rekonstruujeme. Bola niekolko rokov odpojena od elektriny, takze musela byt vybudovana komplet nova zemna pripojka, projekt, revizia atd...

Projekt mam vypracovany, schvaleny s drobnymi pripomienkami v ZSE, zabezpeceneho elektrikara s vyhlaskou na odborny dohlad a vypomoc pri instalacii a prave si zabezpecujem aj revizaka.

Material este nemam nakupeny, s elektrikarom som sa dohodol, ze ten si zabezpecim podla projektu a doveziem na miesto sam, on uz to len zapoji.

Problem je ten, ze pri novych pripojkach sa tradicne riesi realizacia na 2 fazy, najprv pripojka + stavebny rozvadzac a az potom vnutorna elektroinstalacia.

Preto aj ma projekt zdokumentovane iba dotiahnutie kabla do interieru a samotna bytova rozvodnica uz je mimo tejto dokumentacie, kedze ta sa bude riesit az v druhej faze.

Na kolaudaciu samotnej pripojky ale potrebujem ten kabel niekde bezpecne ukoncit, kam sa potom budu pripajat uz samotne spotrebice.

Je pre kolaudaciu postacujuce riesenie ukoncit privodny kabel v bytovej rozvodnici s jednym chranico-isticom 16A a jednou 230V zasuvkou na DIN liste?

Pre dalsiu rekonstrukciu interieru aj s elektroinstalaciou mi toto uplne postacuje, akurat vobec netusim, ci je to postacujuce aj legislativne (vyhlasky, revizie a pod).

Uplne najsamlepsia odpoved by bola od niekoho, kto pozna slovenske normy a specialne interne pravidla ZSE, ale budem velmi rad za akukolvek pomoc.

PS> S elektrikarom som to preberal, lenze prave s takymto riesenim nema prakticke skusenosti, takze nevie zarucit, ze nebudu problemy v ZSE.

#117#

Jiří Schwarz

Netvrdím, že vám tu nikdo neporadí.
Přesto si ale myslím, že když vás zajímá jak něco vyřešit ve vztahu k ZSE, že by vám nejlépe poradili právě lidi od ZSE.
Ono je trochu hloupé tady pochytat nějaké informace a pak nutit ZSE aby to bylo tak, jak vám někdo poradil.

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

František Šohajda

Ono ZSE si moc radit nedá..!! :D
Co řeknou je "svaté" tak jako jiní distributoři...

TO:Rastislav Kassak
Konzultace u ZSE bude na prvopočátku Vaší kolaudace.
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Rastislav Kassak

Tak som si nechal poradit a zavolal som rovno zodpovednemu technikovi v ZSE.

Napriek hororovym varovaniam, ako su to arogantni ludia, tak tento bol fakt v pohode a vsetko sme dohodli k mojej plnej spokojnosti.

A rada pre dalsich nestastnikov, ktori budu stat pred podobnym problemom: ZSE v tejto faze v podstate velmi nezaujima, co je nainstalovane vnutri, to skor bude zaujima revizaka.

Z ich pohladu je uplne postacujuce aj moje minimalisticke riesenie: 1x chranico-istic 16A 30mA + 1x 230v zasuvka na DIN listu.