• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Poradíte mi s rozptylem světla v koupelně?

Started by Jarda Vencl, 09.05.2010, 10:47

previous topic - next topic

Jarda Vencl

09.05.2010, 10:47 Last Edit: 16.10.2010, 19:36 by Jaroslav Borovec
Chtěl bych si koupit toto svítidlo od Egla
Vím, že design není vše a proto mě zajímá, jaké má vlastnosti co se týká rozptylu světla.
Zda dokáže dostatečně osvětlit koupelnu o rozměru 10m čtverečních, nebo zda mám ještě nějaká světla přikoupit, Toto svítidlo bych chtěl umístit k zrcadlu.

#105#

Kamil Novák

Několik těchto a jemu podobných svítidel jsem viděl v praxi a plochu 10m2 toto svítidlo samo rozhodně dostatečně neosvítí.   (no)
Za podstatnou nevýhodu těchto typů lze uvést, že se nejedná ani tak o svítidla, jako o topidla.  (zle) (plc)
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Zdeněk Skalka

Toto svítidlo má dvě žárovky E14 po max. 40W. Kdyby bylo na mně, rozhodně bych umístil ještě stropní svítidlo. Podobné svítidlo jsme již instalovali. Oholit se sice u něj dokážete, ale žádné zázraky nečekejte. Sklo je zevnitř barvené a lepší svítivosti i rozptylu světla dosahují svítidla s tzv. pískováním (bez barvení). 

František Šohajda

Ještě poznámku: jak je patrno z fota bude celokovové....tudíž pozor při umístění..?
Někde v koupelnách hotelů a pod. jsou podobné svítidla instalována, na mě je tam hodně šero!
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jan Franěk

A v neposlední řadě, také záíleží na barvě obkladů. Světlé barvy odráží světlo a tmavé pohlcují. (zjednodušeně  o:-) )
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Lubomír Jindra

Osvětlení malých bytových prostor správně:
Více slabších zdrojů.
Špatně:
Jedno malé, nebo jedno velké světlo. Výsledek bude vždy jeskyně, případně hodně stínů.
Revize, instalace a opravy elektrických zařízení
Liberecký kraj
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektri.cz