• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 16:49

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Je učební obor 26-57-H/001 odborným vzděláním dle vyhl. 50/78?

Started by Zdenekim, 12.06.2010, 22:50

previous topic - next topic

Zdenekim

Může autoelektrikář /č.oboru 26-57-H/001/  bez praxe získat na základě výučního listu a bez praxe /vyučen 2006/ § 5 vyhl. 50/78?

#uft#

Jiří Schwarz

Když budu chtít vědět v kolik hodin jede vlak, nebudu na poště nebo v kavárně zkoušet, jestli to někdo neví, ale půjdu se zeptat na nádraží...

Takže ve vašem případě by bylo nejlepší vzít výuční list a vyrazit na TIČR (bývalé ITI), tam bych očekával přesnější a spolehlivější informaci než když vám např. já napíšu, že to může být problém, protože u vámi popisovaného a podobných  oborů někdy chybí teorie i praxe na zařízení nízkého napětí (nad 50V, do 1000V)
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Zdenekim

Ď za odpověď, zkoušel jsem oslovit TIČR e-mailem a žádná reakce, dotazem u RT jsem byl odkázán na číselník oborů, který vlastní jiný RT.......takže asi nezbyde než vyrazit na TIČR......

František Šohajda

TO:Zdenekim

Osobní jednání je asi nejlepší...
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...