• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Na akých okruhoch je nutné mať prúdový chránič?

Started by Lubomir Haso, 20.06.2010, 00:24

previous topic - next topic

Kvita Ladislav

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 24.08.2010, 22:25
Za chráničem nebo před chráničem?

podle této informace:

Quote from: Kamil Táborský on 24.08.2010, 18:38
Vzpomínám si že revizák dal 1 krokodýlka na svorkovnici PE
                                            2 krokodýlka na svorkovnici N
                                        3 krokodýlka na fázi před nebo za chráničem 100mA (ted nevím)

Chránič vyrazil při hodnotě 0,8   

soudím, že se POKUSIL změřit Zs za chráničem a zatím se zdržuji dalších komentářů a spekulací o motivech tohoto způsobu ověření stavu elektrického zařízení z hlediska bezpečnosti.

Jirka Š. Svejkovský

Quote from: Kvita Ladislav on 26.08.2010, 20:48
soudím, že se POKUSIL změřit Zs za chráničem a zatím se zdržuji dalších komentářů a spekulací o motivech tohoto způsobu ověření stavu elektrického zařízení z hlediska bezpečnosti.

No ne, mě připadá zvláštní povídání o třech krokodýkech a konstatování, že "nulavosum, dobrý". Možná, že jde o nějakou novou technologii, kterou neznám.

Revizák, který se pokusí změřit impedanci za chráníčem, aby obdržel relevantní výsledek je buď hlupák nebo kouzelník.

A nebo je všechno jinak.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Kvita Ladislav

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 26.08.2010, 21:54
No ne, mě připadá zvláštní povídání o třech krokodýkech a konstatování, že "nulavosum, dobrý". Možná, že jde o nějakou novou technologii, kterou neznám.

Revizák, který se pokusí změřit impedanci za chráníčem, aby obdržel relevantní výsledek je buď hlupák nebo kouzelník.

A nebo je všechno jinak.

Ty tři krokodýli jsou podle mého názoru nezbytní, a stále platí, že se zatím zdržuji dalších komentářů a spekulací o motivech volby této metody měření.

Jirka Š. Svejkovský

Pane Kvito, víte něco, co já ne? Pak bych vám byl vděčen, kdybyste se podělil. Rozhodně se zdržovat nemusíte.  Děkuji.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Miroslav Revús

Ja osobne bežne merám impedanciu za chráničom. Ale je to impedancia ZL-N. Pre overenie ochrany pred skratom.
Stretol som sa aj s prístrojom, ktorý meral impedanciu Zs za chráničom, ale používal k tomu malý prúd. Meranie bolo viac výpočtom, ako meraním reálnej hodnoty Zs.

Petr Podzimek

Pane Táborský, čtu pozorně toto téma a v jednom z Vašich příspěvků na toto téma píšete:

"Ale ne ted vážně,bez problému prošlo revizí. Já jsem u toho nebyl. Jedná se o velký prohřešek RT?"

O několik příspěvků dále na toto téma zase:

"Vzpomínám si že revizák dal 1 krokodýlka na svorkovnici PE
                                            2 krokodýlka na svorkovnici N
                                        3 krokodýlka na fázi před nebo za chráničem 100mA (ted nevím)

Chránič vyrazil při hodnotě 0,8 "

Tak byl jste u toho nebo ne? Tyto 2 Vaše příspěvky si odporují.