• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 05:08

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Je nutné propojit svorkovnici PE(N) s tyčovým zemničem hromosvodu?

Started by Marco Bartoli, 13.07.2010, 19:11

previous topic - next topic

Jan Hájek

Ale kolega Fuk již několikrát dost jasně odpověděl, ovšem stále si neuvědomuje, že schopnost číst, není automaticky podmíněna pochopením významu slov a jeho sloučením s fyzikálním pravidly, byť by byly zcela základního charakteru. Jako pomůcku zvolil proto literaturu známou všem mužům, nezlobte se na něj, i já bych nezvládl vysvětlit tyto principy a nepřekročit složitostí výkladu Teletubbies.
Jan Hájek +420 737 246 347  jan.hajek@dehn.cz  honza@elektrika.cz
KníŠka 2.0 a SW na ČSN EN 62305-2 ZDARMA!
www.kniska.eu

Pokud váš problém souvisí s mým příjmem, rád ho pomůžu vyřešit!

Jaroslav Ratiborský

Quote from: Jan Hájek on 23.03.2011, 07:19
Ale kolega Fuk již několikrát dost jasně odpověděl, ovšem stále si neuvědomuje, že schopnost číst, není automaticky podmíněna pochopením významu slov a jeho sloučením s fyzikálním pravidly, byť by byly zcela základního charakteru. Jako pomůcku zvolil proto literaturu známou všem mužům, nezlobte se na něj, i já bych nezvládl vysvětlit tyto principy a nepřekročit složitostí výkladu Teletubbies.

Zase jako obvykle chybí konkrétní odpověď jako u p.Fuka.
Holt odpovídat na jednoduchou otázku nicneříkajícimi větami je asi také způsob vyjadřování.

Fuk Tomáš

Quote from: Jaroslav Ratiborský on 23.03.2011, 06:36
...vy sice víte,že spojení PE se stávajícím zemničem dle původní otázky tazatele je nesmysl...

Naopak, já vím, že je třeba na místě posoudit situaci - avšak s pravděpodobností hraničící s jistotou lze říci, že spojení PE se stávajícím zemničem bude správné (neříkám že dostačující) řešení.

Pokud máte zájem, abych vám to vysvětlil podrobněji, rád to udělám. Pro vás za speciálně sníženou sazbu 1.000 Kč/h (při minimálním rozsahu konzultací 20 hodin).
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jaroslav Ratiborský

Quote from: Fuk Tomáš on 23.03.2011, 09:47
Naopak, já vím, že je třeba na místě posoudit situaci - avšak s pravděpodobností hraničící s jistotou lze říci, že spojení PE se stávajícím zemničem bude správné (neříkám že dostačující) řešení.

Pokud máte zájem, abych vám to vysvětlil podrobněji, rád to udělám. Pro vás za speciálně sníženou sazbu 1.000 Kč/h (při minimálním rozsahu konzultací 20 hodin).

Děkuji za nabídku objednávku dostanete co nejdříve.

Patúc Jaroslav

Quote from: Jaroslav Ratiborský on 28.07.2010, 07:03
Já osobně bych se vrátil k původní otázce.
Tazateli doporučuji nespojovat svorkovnici PE(N) s tyčovým zemničem hromosvodu.
Spojením svorkovnice PE(N) s tyčovým zemničem může být zavlečeno do sítě přepětí nebo část případného bleskového proudu.

Spojiť, či nespojiť má svoje pravidlá. Závisí to od tzv. preskokovej vzdialenosti blesku medzi zvodmi bleskozvodu a rozvodom nn a taktiež anténnym zvodom.

Fuk Tomáš

Quote from: Patúc Jaroslav on 23.03.2011, 20:26
Spojiť, či nespojiť má svoje pravidlá. Závisí to od tzv. preskokovej vzdialenosti blesku medzi zvodmi bleskozvodu a rozvodom nn a taktiež anténnym zvodom.

Bezpečná izolační vzdálenost se ovšem netýká pouze nn rozvodů a anténního svodu, ale i dalších částí stavby a také osob. To jen tak na okraj.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jaroslav Ratiborský

Quote from: Fuk Tomáš on 23.03.2011, 23:35
Bezpečná izolační vzdálenost se ovšem netýká pouze nn rozvodů a anténního svodu, ale i dalších částí stavby a také osob. To jen tak na okraj.

Důležité na vaší odpovědi je to,že není konkrétní to je přece to hlavní objevit se zde neposkytnout žádnou informaci a být viděn na diskuzi o to přeci jde.

Pavel Horský

Quote from: Jaroslav Ratiborský on 24.03.2011, 06:07
to je přece to hlavní objevit se zde neposkytnout žádnou informaci a být viděn na diskuzi o to přeci jde.

No vidíte a já měl za to, že to je vaše krédo.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Jaroslav Ratiborský

Quote from: Pavel Horský on 24.03.2011, 07:17
No vidíte a já měl za to, že to je vaše krédo.

Dobře jste to uhodl moje krédo je poněkud jiné.