• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Kde se dá koupit prodlužovací přívod zakončený na obou koncích zásuvkami?

Started by Martin Šedivý, 17.08.2010, 19:48

previous topic - next topic

Martin Šedivý

Dnes jsem se vyskytl na drobné opravě elektroinstalace.
Pro prodloužení přívodu vrtačce mě objednatel opravy nabídl dva druhy prodlužovacích přívodů.
Použil jsem raději svůj, třetího druhu, a tyto archaické pokusy sestavené ze součástek tak, jak dům dal jsem zabavil a koncovky zařadil do své sbírky bakelitové doby.

#105#

Miroslav Minařík

Tak tento typ pohyblivého přívodu se používal na Bratislavské ulici v Brně.
Pokud energetika odstřihla přívod nezdárnému neplatiči, komunita se postarala tímto přívodem zásuvka/ono/zásuvka.

Tedy klasika. Možná na to byla i nějaká CN norma  (dance)
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Lubomír Jindra

Quote from: Miroslav Minařík on 17.08.2010, 22:29
Pokud energetika odstřihla přívod nezdárnému neplatiči, komunita se postarala tímto přívodem zásuvka/ono/zásuvka.

Jak prosté, jak elegantní  ;D
Revize, instalace a opravy elektrických zařízení
Liberecký kraj
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektri.cz

Zdenek Hejčl

Nechci být za šťourala, ale je to spojení vidlice - vidlice...  o:-) ale jinak (zle).
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

tomáš buřival

Přikládám podrobný návod na použití:

Miroslav Minařík

Quote from: Zdenek Hejčl on 17.08.2010, 23:02
Nechci být za šťourala, ale je to spojení vidlice - vidlice...  o:-) ale jinak (zle).

Bystrý čtenář!  (dance)
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Radim Němec

Quote from: tomáš buřival on 17.08.2010, 23:11
Přikládám podrobný návod na použití:

napadá mě fotografie hejna kladivounů, kterou jsem viděl jako dítě v nějaké přírodovědné knížce, byl u ní popisek: Autor fotografie prokázal nesmírnou odvahu a je skoro zázrak, že přežil.
Samozřejmě mám na mysli zdravotní újmu ze strany elektroinstalace.....   ;)

Martin Šedivý

Jasně že je to vidlice-vidlice, proto sháním pro další napojení prodlužku zásuvka-zásuvka  :D

Jirka Š. Svejkovský

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Vítězslav Vaněk

Šnůru vidlce-vidlice jsem před lety používal když vypadla fáze,aby šla lednice a televizor což byly nejdůležitější spotřebiče.Bylo to před lety kdy vnaší lokalitě nejčastěji v neděli vypadla fáze a RZ to spravily až v pracovní den,v pondělí nebo klidně v úterý.
Sláva

Hugo K.

Podstatné je, že majitel tohoto, zřejmě několik desítek let starého prodlužováku, dožil dnešních dnů !
Nebylo by od věci se zamyslet, zda to s těmi bezpečnostními předpisy nějak nepřeháníme ? ;D :o ;D

Štefan Beláň

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 18.08.2010, 08:45
Tzv. homosexuální prodlužovák.  ;D

;D Tento název se mi velice líbí a pro laiky je snadno zapamatovatelný. :)

1) Lesbický prodlužovák - zakázaný!
2) Homosexuální prodlužovák - zakázaný!

3) Povolený už nemusím definovat, každý si doplní dle svého. ::)

Chránič chrání - jistič jistí.

Fuk Tomáš

Quote from: Hugo K. on 18.08.2010, 10:01
Nebylo by od věci se zamyslet, zda to s těmi bezpečnostními předpisy nějak nepřeháníme ? ;D :o ;D

Dcera se zrovna vrátila z Dillí v Indii, a hlásila, že tam v posledních dnech elektřina, v důsledku přívalových dešťů, zabíjela cca 10 lidí denně.
Mně je tedy milejší to radši s těmi bezpečnostními předpisy nepodceňovat.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jan Alin

Quote from: Fuk Tomáš on 18.08.2010, 15:26
Dcera se zrovna vrátila z Dillí v Indii, a hlásila, že tam v posledních dnech elektřina, v důsledku přívalových dešťů, zabíjela cca 10 lidí denně.

Já bych neporovnával situaci v Indii za přírodní katastrofy se situací u nás v běžném provozu, to by bylo trochu z jiného soudku jak v prostředí, tak v technice o vzdělanosti těch co nepřežili nemluvě. Myslím že v podobně vyspělých částech u nás i v Indii by nebezpečí bylo porovnatelné.
Pro příklad nebezpečí stačí zajít do zemědělských usedlostí v některých podhorských oblastech naší republiky, tam se najde Dillí za každým rohem.   ;) 

Fuk Tomáš

Quote from: Jan Alin on 18.08.2010, 15:42
Já bych neporovnával situaci v Indii za přírodní katastrofy se situací u nás v běžném provozu...

V běžném provozu vyhoví i ta prodlužka se dvěma vidlicemi, jak dokládá její dosud žijící majitel. Bezpečnostní předpisy jsou důležité hlavně v neběžných situacích.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jiří Schwarz

Je vidět, že nejste z "vesnice v pohraničí". Proč nějaké vidlice a zásuvky na prodlužovačce, když stačí kus kabelu, nejlépe takový, co se dal "za krabičku Sparet" sehnat při rušení rozvodů Pohraniční stráže. 4 vodiče, licna s průměrem cca 1,2mm, původně pro telefonní rozvody, všechny 4 vodiče stejnou barvou.
- kolem kolíku se odizolovaný konec vodiče obtočí a aby nepadal, stačí gumička, v lepším případě izolepa
- do dutinky se odizolovaný konec vodiče zasune pomocí dřevěného kolíčku
- proti dešti se spoj ochrání čímkoliv, co je zadarmo, když není nějaká vyřazená igelitka, pomůže i obal od sušenek.

A pak si nějaký "rejpal" Schwarz udělá zkoušky na revizáka a začne otravovat s názory, že by chtěl vzít kleště, ustřihnout a zahodit...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Lubomír Jindra

Quote from: Fuk Tomáš on 18.08.2010, 15:51
Bezpečnostní předpisy jsou důležité hlavně v neběžných situacích.

Lidská hloupost ale není neběžná situace  :D
Revize, instalace a opravy elektrických zařízení
Liberecký kraj
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektri.cz

Pavel Ryšavý

Quote from: Štefan Beláň on 18.08.2010, 14:54
;D Tento název se mi velice líbí a pro laiky je snadno zapamatovatelný. :)

1) Lesbický prodlužovák - zakázaný!
2) Homosexuální prodlužovák - zakázaný!

3) Povolený už nemusím definovat, každý si doplní dle svého. ::)

Nejsou voni náhodou tento ....ehm ...  Heterosexuální šovinista?  o:-)  
Aby na vás nenaběhl(a) nějaký(nějaká) aktivista (aktiviska).
Hernajs jak se to správně genderově a multikulturně korektně řekne.
Smysl pro humor - znak ducha bystrého
.45 ACP; 7,62x39; 7,62x54R; 9x19; 12/70