• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 12:10

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Má se stát odsávání elektřiny z atmosféry zdrojem energie budoucnosti?

Started by František Šohajda, 26.08.2010, 19:40

previous topic - next topic

Edmund Pantůček

Quote from: František Šohajda on 28.08.2010, 07:22
Ti co mají aktiváky na střeše budou ve výhodě v sání elektřiny... ;D ;D ;D
Jen kam napojit ten druhý konec ? >:(

Já bych věděl  (dabel) ale asi to neprojde  (dabel) Až budou aktiváky opravdu fungovat, tak realizovat letitý Teslů koncept odsávání atmosférické energie  (bigbb)

Kamil Novák

Quote from: tomas chovanec on 27.08.2010, 23:25
Ale to by znamenalo keď tie panely vycicajú prebytočný potenciál na druhej strane tak nebudú žiadne blesky? Takže žiadne počítanie ochranných uhlov, valivých gulí, bezpečných vzdialeností a koordinácia prepäťových ochrán?

A Honza Hájek půjde na pracák (Úřad práce).  ;D
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Jirka Š. Svejkovský

Nepůjde, jenom se přeškolí z hromosvodů na elektrovycucávače.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Jan Alin

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 28.08.2010, 13:07
Nepůjde, jenom se přeškolí z hromosvodů na elektrovycucávače.

Že by Dehn začal vyrábět "hromocuc" nebo "bleskocuc" ve čtyřech stupních a ve vládě předepsali namontování alespoň třech stupňů do každého objektu pro bydlení?  :D ;D

Nic proti p.Hájkovi, vážím si ho právě kvůli tomu že propagaci dělá nejen jako prodejce ale i jako odborník a dokáže i pomoct a v rámci možností i uznat že může mít pravdu i někdo jiný a že v normě kterou obhajuje jsou i nedodělky.

Fuk Tomáš

A já měl zrovna rozepsanou zprávu, že v pondělí jdu na ÚPV patentovat si slovo HROMOCUC  :(
Byl jsem pomalejší.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jan Alin

Quote from: Fuk Tomáš on 28.08.2010, 13:21
A já měl zrovna rozepsanou zprávu, že v pondělí jdu na ÚPV patentovat si slovo HROMOCUC  :(
Byl jsem pomalejší.

Jo pane Cimrman teď tu byl, museli jste se potkat na schodech.  :D

Domluvíme se, jedem napůl já byl první a vy to sepíšete když už to máte rozepsáno.  ;)

Já bych ty patenty zrušil všechny.   :D

Jirka Š. Svejkovský

Zařízení se bude jmenovat LSS (Lightning Sucking System). Osvědčení podle §9 E2 se bude nazývat Revizní technik elektrických zařízení a hromocuců. Na vycucanou energii bude stanoven zelený bonus (jedná se o obnovitelný zroj energie). Ten ovšem nebudou platit spotřebitelé, ale pojišťovny, které tím ušetří balík peněz za škodné události způsobené hromem.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Jan Alin

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 28.08.2010, 15:06
Ten ovšem nebudou platit spotřebitelé, ale pojišťovny, které tím ušetří balík peněz za škodné události způsobené hromem.

Pojistné ovšem bude povinné pro každého občana tím se poplatek přenese na všechny aby placení energie bylo spravedlivé. Časem vznikne výhradní pojišťovna vybírající tento poplatek a bude nazvána OSBE (ochranný svaz bleskové energie).

František Šohajda

Potom tady někdo tvrdil, že "aktiváky" jsou a budou k ničemu!! ;D ;D
Možná předběhli dobu ? ;)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Pavel Mužík_

Pánové, já bych to neviděl s těmi bleskocucy tak neschůdně. Stačí, aby nějaký aktivní poslanec v parlamentu protlačil zákon, že elektřina z bleskocuců se bude vykupovat za 5 000 Kč/kWh, a uvidíte, co v české krajině vyroste bleskocuců!

Lubomír Jindra

Kdepak, žádné hromocucy a bleskocucy nebudou. Po poslední fázi odzkoušení technologie, na začátku zahájení masivní výroby to zablokují ochránci přírody. Stovky jich obsadí zkušební zařízení v polích, každý s metrovou anténkou na hlavě a na podrážkách přidělané zkušební elektrody na měření zemních odporů. V noci budou připomínat živé prskavky, jak po nich budou tancovat Eliášovy ohně. Budou padat po desítkách... což jsou vzhledem k jejich celkovému počtu naprosto zanedbatelné ztráty. Nakonec bude celý projekt zastaven a stát bude platit miliardy odškodného z našich daní, výrobcům zařízení v prohraných arbitrážích...
Revize, instalace a opravy elektrických zařízení
Liberecký kraj
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektri.cz

Kučera

Pokusil jsem se stáhnout ten původní odkaz v PDF, ale soubor je poškozen. Šel by vložit znovu - nebo odkaz odkud to je?

František Šohajda

RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Fuk Tomáš

Quote from: Kučera on 01.09.2010, 12:55
Pokusil jsem se stáhnout ten původní odkaz v PDF, ale soubor je poškozen. Šel by vložit znovu - nebo odkaz odkud to je?

Jak píše p. Šohajda. Anebo napište do Googlu Fernando Galembeck a vyjedou toho na vás mraky.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Pavel Ryšavý

S tou terminologií opatrně, při názvu hromocuc bych měl strach z překlepů v technické zprávě. To by mohlo mít nedozírné následky! :)
Smysl pro humor - znak ducha bystrého
.45 ACP; 7,62x39; 7,62x54R; 9x19; 12/70

Jan Alin

Quote from: Pavel Ryšavý on 01.09.2010, 15:29
S tou terminologií opatrně, při názvu hromocuc bych měl strach z překlepů v technické zprávě. To by mohlo mít nedozírné následky! :)

Google zatím na hromocuc mlčí ale ono to jednou přijde, stačí trocha snahy a "zlidoví" to  ;D.

Rudolf Šála

To by mě zajímalo kdy tihle ''zelení'' doktoři vymyslí vodní elektrárnu ve svodu okapu  :D Aby jim neutekl ani Watt  :D

Jan Alin

Quote from: Rudolf Šála on 01.09.2010, 16:21
To by mě zajímalo kdy tihle ''zelení'' doktoři vymyslí vodní elektrárnu ve svodu okapu  :D Aby jim neutekl ani Watt  :D

Copak okap ale na pisoáru by to byla bomba, tam kapalina teče zvrchu a je k tomu ještě teplá  :D. Pšššt ať to nikdo neslyší, oni jsou toho schopni.  ;)