• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 08:26

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Mohu použít kabel CYSY do země?

Started by Jarda Vencelik, 01.09.2010, 14:23

previous topic - next topic

Jarda Vencelik

01.09.2010, 14:23 Last Edit: 22.10.2010, 21:44 by Jaroslav Borovec
Mohu použít kabel CYSY pro uložení do země.Na stránkách výrobce jsem se to nedozvěděl.Potřebuji natáhnout přívod k brance s el.zámkem(12V) a použil bych CYSY (H05VV-F) 2x1mm v délce cca 10m. Nebo tam mám raději položit trubku nebo "husí krk" Vím,že CYKY může jít do země na pískové lože přímo,ale CYSY? Nevím,co udělá za cca 10let hlína,vlhkost,půda apod. s tou izolací....

Milan Illek

Citát:
Vodiče CYSY se používají na šňůrová vedení nebo pohyblivé přívody pro drobné spotřebiče. Šňůru lze použít v prostředí vlhkém, s nebezpečím mech. poškození při středním mechanickém namáhání. Do venkovních prostorů ji lze umisťovat jen tam, kde je chráněna před deštěm a mrazem.

Jirka Š. Svejkovský

Vzhledem k tomu, že výrobce použití do země neuvádí, nebyl tento kabel takto ani testován. Nikdo vám nezaručí, že tam kabel vydrží.

CYKY-O 2x1,5 10m vás vyjde na míň než stokorunu. Je to velký problém?
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Pavel Horský

Nedoporučuji uložení kabelu CYSY do země. Ani výrobce si není jistý tím, co kabel po nějaké době v zemi udělá vlivem podmínek v zemi. Nedoporučuji ani při uložení do ochranného krku. Krk se může časem v zemi porušit a následná destrukce kabelu je pak jen otázkou času.

Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Lukáš Malík

CYSY pro uožení do země ne.
Domovní a bytové elektroinstalace.
Opravy, údržba, návrhy a rekonstrukce.
Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT.

Pavel Stránský 111

Použijte kabel CYKY 5CX1,5 a uložte jej do chráničky KOPEX - průřez 40 nebo 50mm a máte vystaráno! A když to uděláte dobře půjde vám kdykoliv zatáhnout kabel další!

Jirka Š. Svejkovský

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Pavel Stránský 111

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 02.09.2010, 18:23
Opravdu?  :o

OK nachytal jste mě upsal jsem se samozřejmě je to průměr!
KF 09040 - vnější průměr 40 (mm), vnitřní průměr 32(mm)
KF 09050 - vnější průměr 50 (mm), vnitřní průměr 41(mm)