• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 22:03

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Je volně pohozený rozvaděč v pořádku?

Started by Radek Kroutil, 23.09.2010, 21:45

previous topic - next topic

Radek Kroutil

23.09.2010, 21:45 Last Edit: 31.10.2010, 10:23 by Miroslav Minařík
Interneťáci, myslíte, že volně položený rozvaděč na ploché střeše je v pořádku?
Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz

Fuk Tomáš

(zle)
Vtokový otvor bych viděl (klíčová dírka).
Má to taky výtokový otvor, nebo se to plní až po kabelové průchodky?
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Radek Kroutil

Hensel Aria. IP66. To není klíčová dirka, ale klička. A uvnitř bylo kupodivu sucho...
Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz

Zdenek Hejčl

23.09.2010, 22:57 #3 Last Edit: 23.09.2010, 23:13 by Zdenek Hejčl
Ta bedna je v pohodě, ale jen nejde v zimě otevřít.....
Jen pomocí hořáku, aby po nahřátí vytekla voda ze zamrzlého uzávěru.  o:-)
Jinak provedení  (zle)
Zde je také dobré uložení pro WIFI, výška cca 4 metry ve vodárenské věži a přístup přes otvor 50x50cm.
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Jura12

Normální stav na každé střeše v Olomouci co se divíte tohle je přeci internet za nejnižší cenu se pak musí na provedení projevit:-D mohl bych ukazat instalace internetu ve stoupacích šachtách obdobného stylu a podobně vysící na pár stahovačkách no nevím asi bych po těchto lidech začal hodně jít

Marek Lukavský

Quote from: Radek Kroutil on 23.09.2010, 21:45
Interneťáci, myslíte, že volně položený rozvaděč na ploché střeše je v pořádku?

Pěkné hnízdo psů a hadů, jen co je pravda  (zle). Bych ten rozvadec alespoň postavil na výšku a nějak v této poloze zakotvil.
-- M.L. --

Jaroslav Hasala

Hlavní problém je v tom, že rozvaděč je volně položený a také to, že zmiňované krytí má zřejmě jen ve "správné" poloze.

Jinak toto řešení patří pořád ještě k tomu lepšímu z toho, co je na střechách běžně k vidění.
elektromontážní firma, revizní technik E2/A
specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody.
tel. : 603 355 919
email : jarda@hasala.cz

Aleš Dobrovolný

Quote from: Jaroslav Hasala on 24.09.2010, 06:56
Hlavní problém je v tom, že rozvaděč je volně položený a také to, že zmiňované krytí má zřejmě jen ve "správné" poloze.

Jinak toto řešení patří pořád ještě k tomu lepšímu z toho, co je na střechách běžně k vidění.

Když jsem uviděl tu fotku vypadlo ze mě jenom "jéžíšku na křížku", proto mám dotaz,to jde ještě hůř?
Na twitter.com jako alesd, na G+ https://plus.google.com/113064284193761258953/posts -  můžete mě sledovat... . Elektronická  vizitka - hcard.ivancice.net

Jiří Schwarz

A proto ti "chytřejší" to dají pod střechu, aby jim do toho nepršelo.
I když by se mohl najít nějaký "rejpal od hasičů" a taky by to nemuselo být na půdě OK...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Patrik Augustin

podle meho vyrobce skrine nema urcenu polohu v ktere splnuje skrin IP66. Pokud to mna takoveto IP tok to muze stat treba na spicce te bedny a stale tam to IP bude. Problemy v kryti nastavaji u techto skrini(respektive u vsech rozvadecu) az po montazi na nejakou zed. Aria ma reseno pres prilozky ale ve chvili kdy to nekdo namontuje na krivou zed a nevyrovna tak se krizi dvere a spatne to tesni. Kazdou chvili se s tim setkavam.
Takovych to bastlu je vsude spousta. Jinak by me zajimal vyrobce rozvadece jelikoz obsahuje nejaky jistic a digitalni elektromer ci co to tam je v te skrini za dalsi pristroj. jinak provedeni  (zle) (zle) (zle)
Elektroinstalace
Hromosvody
Revize
Výškové práce
http://www.montaze.org

Hugo K.

Dosud jsem nepostřehl zde hojně se vyskytující větu:
Jak je to řešeno v projektu?

Aleš Dobrovolný

Jiří Schwarz: WOW!

Hugo K.: pídit se po projektu u něčeho takového mě příjde jako naprostá ztráta času.
Na twitter.com jako alesd, na G+ https://plus.google.com/113064284193761258953/posts -  můžete mě sledovat... . Elektronická  vizitka - hcard.ivancice.net

Lukáš Rotrekl

24.09.2010, 14:50 #12 Last Edit: 25.09.2010, 13:33 by Miroslav Minařík
Toto asi vymažou, ale my o tom říkáme, že je to typická práce "...."....
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Zdeněk Pikhart

Quote from: Jiří Schwarz on 24.09.2010, 08:18
I když by se mohl najít nějaký "rejpal od hasičů" a taky by to nemuselo být na půdě OK...

Tak tady dokonale vyřešili chlazení  >:D
revize, montáže a opravy převážně v občanské výstavbě a průmyslových provozech

Lubomír Jindra

To Radek Kroutil a Zdenek Hejčl:

Buďte rádi že to máte alespoň v rozvaděči, já teď řeším frekvenční měniče bez krytů svorkovnic určené do rozvaděčů přimontované přímo na zdech v budově na volně přístupných místech  :-[
Revize, instalace a opravy elektrických zařízení
Liberecký kraj
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektri.cz

Václav 3

Quote from: Jiří Schwarz on 24.09.2010, 08:18

Pokud dobře vidím, tak je to "namontované" na kusu kartonu, hasiči určitě schváleném!
Ach jo, kam se ten svět žene.