• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 20:13

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak odpojit stykač od napětí v rozvodné skříni?

Started by Lukáš S., 27.09.2010, 17:38

previous topic - next topic

Vladimír Přibyl

Ja zase minule slysel, jak jedna pani povidala, ze mi stara zahejba a ja jsem dva roky rozvedeny. Pamatujte ze kazdy dusledek ma svoji pricinu. (dance)

František Šohajda

12V z akumulátoru může dát pecku, ale musí být zapojena přes UPSku...z 12Vna 230V... ;)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Zdenek Rajmont

Hmmm.. Zde laický uživatel vyměnil stykač. Měl doma šroubovák, odvahu a RESPEKT. Tento případ se od mnohých liší jen tím, že byl zveřejněný.
Ruku na srdce - kdo z vás by mu šel tuto "čudlačinu" udělat?
Pokud je problém neřešitelný, tak to nikomu neříkejte. Vždy se totiž někde najde blbec který to neví a vyřeší to.
Kdo dře jako kůň, je osel.
www.rajmont.cz

Jan Alin

Quote from: Zdenek Rajmont on 01.10.2010, 18:48
Ruku na srdce - kdo z vás by mu šel tuto "čudlačinu" udělat?

Pouze známému a to za pivo nebo za panáka. Peníze bych do toho netahal. Pochybuji že bych dokázal sehnat elektrikáře v mém okolí který by byl ochoten přijet na zavolání. Je to blbé ale je to tak.

Jirka Š. Svejkovský

Něco na tom je. Dneska jsem odmítl výměnu jističe před elektroměrem. Je to 15 km autem přes velkosklad, celkem hodina. Výměna půl hodiny. 300 ať nejím. Jistič dalších 300.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Jan Alin

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 01.10.2010, 19:12
Něco na tom je. Dneska jsem odmítl výměnu jističe před elektroměrem. Je to 15 km autem přes velkosklad, celkem hodina. Výměna půl hodiny. 300 ať nejím. Jistič dalších 300.

A ještě k tomu administrativa kolem nahlášení odplombování a zaplombování, čas kolem účetnictví, prostě s tím člověk reálně zabije zhruba půl dne. Jenže zákazník vidí jen to že vypáznul 300,- za těch dvacet minut co tam byl elektrikář.  :(

Bambus

A v tom je právě ta chyba . Škoda je neříct : Milá paní , za přistavení technika účtujeme 2400 bez DPH , 18KČ za kilometr a 800KČ za každou započatou hodinu .
K tomu DPH ve výši 20% a budu to dělat jednu hodinu .  
Pani by sice nadávala na drahotu , ale za 3 hodiny od zavolání by svítila .
Škoda nesbírat peníze když se válí po zemi .

Jan Alin

Quote from: Bambus on 01.10.2010, 20:58
A v tom je právě ta chyba . Škoda je neříct : Milá paní , za přistavení technika účtujeme 2400 bez DPH , 18KČ za kilometr a 800KČ za každou započatou hodinu .
K tomu DPH ve výši 20% a budu to dělat jednu hodinu . 

Blbě se to říká prodavačce která na výplatě vidí v čistém 7000,-, nějak to nejde přes zuby.

Jan Franěk

A právě takových drobných prací mám plné večery. Kdo nevěří ať sem běží. Zítra připijím dva boilery a v MŠ vyměním cca 2-3 trubice. Tedy kromě jiného. Normálně tedy o víkendech nedělám, ale občas není jiné východisko.

Věřte mi, že pokud lidem vyhovím, tak se opět vrátí a většinou s větší zakázkou, nebo mě doporučí dále. I to je na vsi cená deviza a vyhrává spoustu poptávek.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Bambus

Blbě se to říká prodavačce která na výplatě vidí v čistém 7000,-, nějak to nejde přes zuby.

A kdo má kde slitování s vámi-námi ? Lítost není na místě . Buď jsem charita a udělám to zadara -proč ne  a nebo prostě zaplať moje náklady a já rád posloužím .
Přece jsem se ve škole neučil celou dobu blbě jenom proto abych vydělával málo jako dochtoři ;D .
Nikdo po mě nemůže chtít kvalitu EU a platit jako UA .

Václav 3

Quote from: Jan Franěk on 01.10.2010, 21:17
Věřte mi, že pokud lidem vyhovím, tak se opět vrátí a většinou s větší zakázkou, nebo mě doporučí dále. I to je na vsi cená deviza a vyhrává spoustu poptávek.

Plně s Vámi souhlasím, chodím na takovéto "kšefty" také a nikdy jsem na tom neprodělal. Za prvé - mohu dobře spát, nemusím se obávat, že svým přístupem vyprovokuji někoho se hrabat tam, kde si ublíží. Za druhé - přesně jako vám,  mně tyto maličkosti přivádějí další zákazníky. Vidět vše jen přes momentální sumu peněz, která se  mi po takové akci dostane do ruky, je krátkozraké. S vyjímkou lidí, se kterými jsem se již v minulosti spálil, snažím se vyhovět všem bez ohledu na velikost zakázky.

P.S. Nebezpečnost autobaterie je spíše v polití kyselinou sírovou, než elektrická. Přesto jsou v běžném autě nebezpečná místa, která kopou docela slušně, např. prim. strana zapalovací cívky, kde jsou špičky kolem 300 V a ještě poměrně strmé a pokud se zároveň dotýkáte karoserie vozidla, tak si to se sítí nezadá.

P.P.S. Já se ve škole učil dobře, a nejen na základní, proto jsem elektrotechnik a ne zedník ...