• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 20:15

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Co je to přesně galvanické odpojení od distribuční sítě?

Started by Jerry Valmez, 04.11.2010, 14:20

previous topic - next topic

Jerry Valmez

Neporadil by jste mi někdo, co přesně - a dle jaké legislativy - musí být splněno, dodrženo či zajištěno, aby byl splněn požadavek Distributora na "Galvanické odpojední od sítě"?
Existuje nějaká norma či jiný předpies, který toto specifikuje?

Ižák Ctibor

Upresnite .Ide o galvanické odpojenie, alebo galvanické oddelenie.
Najkrajší pocit je hrejivý pocit pri srdci z dobre vykonanej práce.

Jirka Š. Svejkovský

Mluvíte o OZE v ostrovním režimu? Stáhněte si podmínky distributora a snažte se je splnit. Pokud je to nad vaše síly, nezbývá vám nic jiného, než využít služeb odborníka.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Michal Herbig

Ano, mě by také zajímalo, co si mám představit pod pojmem galvanické odpojení od sítě?? Co je to vlastně galvanicvké odpojení?  kdo mi na tuto otázku odpoví stručně a jasně?

Luboš Vintera

Josef Drda

:)
Podmínky připojení fotovoltaických zdrojů pro paralelní chod s distribuční sítí PREdistribuce, a. s.

Galvanické odpojení od sítě PREdi, v případě výskytu nestandardních parametrů napájecího
napětí, je nutné realizovat kvalitní ochranou působící na rozpadové místo nezávisle na střídačích.

Revize, kontroly a servis strojů, přístrojů, elektrických i elektronických zařízení a elektroinstalací. 
Specializace na servis vstřikovacích lisů a vytlačovací strojů na plasty včetně jejich periferií.
Neočekávej , že budeš osvícen , vstoupí-li do tebe elektřina ...

halik

Galvanické oddělení je blábol. Čistě technicky vzato, je dnes v každé blbosti nějaký transformátor (i ve spínacím zdroji), což je vlastně "galvanické oddělení".
Co se týče fotovoltaik, tak tam je tím myšleno defacto fyzické (~ stavební) oddělení obou elektroinstalací. Nejlíp, když je každé v jiném domu.

Beztak je to pasé, protože příští rok budou mít tyto ostrovní FVE natvrdo 7,50-5,90-5,50Kč/kWh. Nevyplatí se to dělat, lepší se na to vykašlat.